Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OTP Consulting România a organizat conferința de lansare a proiectului Antreprenor

0

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group, și Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România au organizat, pe data de 29 aprilie, la Hotelul Howard Johnson din București, conferința de deschidere a proiectului multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”.

Invitații speciali ai evenimentului au fost reprezentanți marcanți ai mediului de afaceri, cel universitar sau experți din zona antreprenoriatului:

 • Răzvan Daraban – Președintele Asociației „Centrul Român de Inițiative” (moderatorul conferinței)
 • István Miklós – Consultant Senior OTP Consulting, Manager de proiect Antreprenor
 • Florin Jianu – Președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, fost Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism
 • Prof. dr. ing. Anton HADĂR – Vicepreşedintele Senatului Universității POLITEHNICA din București
 • Valentin Militaru – Expert schemă start-up, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din București
 • Prof. Florin Baciu – Expert Coordonator Universitatea POLITEHNICA din București
 • Radu Godeanu – Vicepreședinte UGIR
 • Marin Florian – Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical
 • Daniela Badea – Director General AM POSDRU
 • Mihai Păun – CEO Ascend Netsolutions
 • Marius Bostan – Fondator și Senior Partner VMB Partners S.A

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” se adresează unui grup țintă alcătuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să inițieze o activitate independentă. Dintre acestea, cel puțin 50% sunt persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înscrise în învățământul superior.

Succesul în afaceri nu ține de vârstă, ci de dorința de a excela și de eficiența instrumentelor de susținere a mediului antreprenorial. Florin Jianu – Președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Cred în potențialul antreprenorial al României și în creativitatea și curajul tinerilor de la noi. Eu însumi trăiesc o poveste antreprenorială care îmi aduce mari satisfacții și am certitudinea că acei tineri cu spirit de întreprinzători, care aleg să rămână în țară, vor juca o carte câștigătoare atât pentru ei, cât și pentru structurile care îi sprijină. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care am decis să mă implic și să sprijin proiectul – “ANTREPRENOR- Idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”. Răzvan Daraban, Președintele Asociației „Centrul Român de Inițiative”

Persoanele din grupul țintă au oportunitatea să participe la cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și, ulterior, să intre într-un concurs de idei de afaceri. În urma acestuia, 40 de idei de afaceri – cel puțin câte două din fiecare județ al regiunilor implicate în proiect și minimum 20 aparținând categoriei de vârstă 18-25 de ani – vor fi finanțate prin subvenții pentru a fi puse în aplicare. Valoarea unei finanțări este de 10 000 euro.

„Consider că tinerii din România sunt o resursă de talent, inovație și creativitate, iar acest lucru este relevat extrem de clar în rata de creștere a industriilor creative în PIB. România nu duce lipsă de potențial antreprenorial judecând după succesul SRL Debutant,  lege care vizează întreprinzătorii debutanți. În același timp, consider că proiectele de sprijin pentru tinerii antreprenori reprezintă un element catalizator pentru crearea de locuri de muncă și pentru dezvoltarea socio-economică a României. Sper ca tinerii antreprenori sprijiniți prin acest program să înțeleagă și să respectele principiile de etică pe care un proiect antreprenorial le presupune în relația cu angajații.” Marin Florian, Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical

Asumarea unei reprezentări feminine de 30% din totalul grupului țintă este convergentă cu Pilonul 3 al Planului Antreprenoriat 2020, care are în vedere susținerea start-up-urilor demarate de femei-antreprenor.

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

otp bankOTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piața locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor și clienților săi în obținerea finanțărilor nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesați www.otpantreprenor.ro sau vizitați pagina de Facebook OTP Antreprenor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.