Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Organizare şi desfăşurare ateliere de creaţie şi educaţie antreprenorială – Antreprenoriat pentru profesioniști –

0

Centrul de Excelenţă Academică, în parteneriat cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului şi Sportului, anunţă lansarea atelierelor de creaţie şi educaţie antreprenorială din cadrul proiectului Antreprenoriat pentru profesioniști.

Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 de ani care se află încă în sistemul de învățământ profesional. În vederea reducerii șomajului în rândul acestora, proiectul își propune încurajarea spiritului antreprenorial și orientarea profesională prin dezvoltarea de abilități soft. În acest sens, proiectul prevede organizarea unor programe de formare de competențe și abilități antreprenoriale având la bază o metodologie validată internațional. Totodată, beneficiarii vor avea acces la o serie de surse de informare privind reglementările legale din România și documentele necesare inițierii și dezvoltării unei afaceri. Prin activitățile sale, proiectul încurajează demararea de către tineri a unor afaceri proprii și inserția acestora pe piața forței de muncă.

Obiectiv general propus prin intermediul proiectului este de a reduce șomajul în rândul tinerilor cu vârstă cuprinsă între 16 – 21 de ani care se află încă în sistemul de învățământ profesional. Astfel, în primul rând, proiectul încurajează spiritul antreprenorial în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 de ani care se află încă în sistemul de învățământ profesional. În al doilea rând, proiectul va urmări facilitarea accesului tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 de ani care se află încă în sistemul de învățământ profesional la surse de finanțare națională și europeană pentru inițierea unei afaceri. Nu în ultimul rând, proiectul va conduce la formarea de competențe și abilități antreprenoriale în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 21 de ani care se află încă în sistemul de învățământ profesional.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.