Organic Days Festival, festival de trai simplu si frumos. VEZI programul complet!

0

ORGANIC DAYS: 16 & 17 iulie 2016. Programul complet
* festival de trai simplu si frumos

La miez de lună a lui Cuptor, Organic Days aduce răcoarea și prospețimea naturii în buricul Bucureștiului. În weekendul 16/17 iulie, invităm bucureștenii să exploreze circuitul verde al orașului format din 4 grădini magice: Grădina Verona Cărturești, J’ai Bistrot, Spațiul M60 și Grădina Sticlarilor. Timp de două zile, din zori și până la apus, fiecare spațiu al festivalului itinerant se transformă într-o oază verde în care oamenii vor găsi piețe urbane cu legume și fructe crescute organic de fermieri iscusiți, delicatese și produse de băcănie bio, cosmetice naturiste și obiecte frumoase create de artizani și meșteșugari. În plus, avem ateliere în care învățăm ce înseamnă hrana vie sau cum să ne facem singuri cosmetice naturale. Copiii sunt bineveniți la Organic Days căci avem activități dedicate celor mici atât la Grădina Verona cât și la J’ai Bistrot. Invităm publicul să descopere programul de activități și participanții expozanți vizitând direct cele 4 puncte verzi din circuitul Organic Days.

afisOD
Înainte de a pleca în excursia urbană, să vă dăm și câteva indicii:

intrare liberă în toate cele 4 spații, bucate alese din grădini proaspăt culese, dimineți dedicate copiilor, expozanți prezenți la târg începând de la ora 10.00 și până la ora 20.00 în fiecare zi.

GRĂDINA VERONA ( str. Arthur Verona nr. 13-15):

FB Organic Days: https://www.facebook.com/organicday.romania/?fref=ts
Chiar de la intrarea în Grădina Verona, trecătorii vor da nas în nas cu Legume Fericite care își deschide taraba plină de legume și fructe gustoase certificate ecologic, apoi vor descoperi deliciile mediteraneene și mâncăruri cu ștaif aduse de Mediteranea și vor putea degusta vinuri de soi organic, certificate de producătorii din Odobești.
Eleganța grădinii Verona este completată de bijuteriile din argint, perle, lemn create de Lady Magpie, Iulia Asoltanei și Most; constructiile delicate ale echipei Văzduh – artizani care aduc la viață materiale reciclabile de la macrame până la pene și perle. Oud aduce pandantive din lemn lucrate manuale de Andrei Orcula. Verde Aromat deschide raftul plin cu delicatese gătite în casă de Food Fairy, iar Republica Bio deschide oblonul bioshopului lor plin de bunătăți exotice de la ulei de cocos până la superalimente. Atinge Organic ne invită în universul aromaterapiei și frumuseții naturale în timp ce raw vegan chef-ul Ștefan Niță ne învață alături de Tania Bordianu cum să ne încărcăm trupul și mintea de energie cu ajutorul alimentației crudivore.
Programul de la Grădina Verona anunță, sâmbătă, ateliere de nutriție, detoxifiere si frumusețe naturală cu Ami Lungu si Cristian Stanculescu, iar duminica dimineață este dedicată copiilor cu clase de yoga si ateliere de pictat mandale. Dupa prânz povestim la un ceai despre mindfulness cu Crina Radu și despre permacultură cu Gabi Diaconu de la Kultivă.

J’AI BISTROT ( str. Grivitei nr. 55):

FB – https://www.facebook.com/events/1153672321356712/
Aici simțurile sunt încântate de dulcețuri naturale de la Jam session, cosmetice naturale de la Copacul Îngrijit și de la Grădina cu dragoste, bijuterie contemporană de la ATMA, Nodart aduc frumuseți înnodate manual, Lemnivor ne arată cum se vorbește cu lemnul, în timp ce Artisan Bakery pune pe masă pâine caldă și chifle făcute de “cel mai pasionat brutar” Răzvan , legumele curate si netratate sunt aduse in grădina J’ai Bistrot de fermierii iscusiți de la Eccoshopping.
Atmosfera din J’ai Bistrot este una lejeră, de vară: hamacele rămân agățate pe plaja din curte în timp ce cortul Temple of Therapy este deschis pentru oricine are nevoie de un masaj terapeutic oferit de instructori autorizați în arta vindecării. Și aici avem activități dedicate copiilor pentru dimineața de sâmbătă, când cei mici pot participa la ateliere de mișcare cu Bliss Yoga, iar la finalul zilei de duminica Mitos Micleușeanu ne va purta în călătorii sonore cum doar el știe să o facă intr-un concert acustic experimental pentru prietenii Organic Days.
*
SPAȚIUL M60 ( str. C.A. Rosetti nr. 3):

A treia locație organică din circuit este Spațiul M60, un loc cool din inima orașului, aflat peste drum de Cărturești Verona. Aici vă așteaptă o adevărată piață de weekend în care Tomatina va aduce recolta proaspătă de legume și fructe în timp ce fermierii de la C.A.P. Gurbănești își prezintă celebrele roșii bio cu gust “ca pe vremuri” dar și colecția fresh de căpșuni, ardei iuți și alte minuni organice. Carnavalul Naturii e în toi căci îi avem prezenți la M60 și pe fermierii de la Legume de țară și Legume din Grădina Cucoanei, asezonați cu finețuri de panificație de la Pain Plaisir.

GRĂDINA STICLARILOR ( str. Vasile Lascar nr. 36):

FB: https://www.facebook.com/events/289660528046928/

In grădina sălbatică de aici vor curge vorbele de duh căci aici dăm întâlnire publicului cu unii dintre curajoși care au ales să trăiască altfel și să pornească într-o aventură a traiului alternativ. Ioana Make a Wish deschide salad bar-ul de vară și le va povesti celor prezenți despre gătitul intuitiv, Crina Radu pune focusul pe subiectul Mindfulness pentru începatori, Grădinarul de balcon te învață cum să începi cu o sămânță și să ajungi la o adevărată seră, iar Ionuț va susține duminică seara un concert meditativ cu boluri tibetane. Avem legume si produse de băcănie aduse aici de Ograda lui Luca, iar despre reciclat ne vorbesc prietenii de la Papelier.
Sunt invitați la Grădina Sticlarilor într-o adunare prietenoasă și deschisă toți cei care vor să discute despre experiențele de trai alternativ si conștient aplicat.
*
Sustinatori media: Radio Romania Cultural prin emisiunea Orasul Vorbeste, Radio Itsy Bitsy si Radio Guerrilla

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.