Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orfeu versus muzicianul modern – conferință în Galeria de Artă Europeană a MNAR

0

Muzeul Național de Artă al României vă invită miercuri, 25 mai, ora 17.30, să participați la conferința „Orfeu versus muzicianul modern”, susținută în Galeria de Artă Europeană de Raluca Stratulat, violonistă și profesoară la Colegiul Național de Muzică George Enescu.

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. Taxă de participare: 10 lei.

Orfeu si Euridice, G. Klimt

Conferința are ca punct de plecare pictura lui Gustav Klimt – expusă temporar în Galeria de Artă Europeană – ce ilustrează iubirea dintre Orfeu şi Euridice. Vă propunem perspectiva unui muzician asupra mitului lui Orfeu. Arhetip al artistului complet, Orfeu reprezintă încă un subiect de actualitate în ceea ce priveşte profilul psihologic al muzicianului modern. Influenţa profundă a vieţii artistice asupra caracterului său, obsesia perfecţiunii, fascinaţia muzicii constituie tot atâtea teme de discuție în cadrul conferinței.

Parte a proiectului Opere în prin plan ce îşi propune valorificarea operelor din depozite, pictura “Orfeu și Euridice” de Gustav Klimt va mai fi expusă până la finalul lunii mai în Galeria de Artă Europeană. Realizată în 1885, această lucrare este una dintre schițele realizate de artistul austriac pentru decorația plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Ea a fost oferită spre vânzare de Klimt însuși unei galerii vieneze, de unde a fost achiziționată în 1912 de un colecționar român.

„Orfeu versus muzicianul modern”
Gustav Klimt – „Orfeu şi Euridice”, 1885
Galeria de Artă Europeană, sala 12
Miercuri, 25 mai 2016, ora 17.30 – Tarif: 10 lei
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.