Orchestra Teatro Comunale din Bologna vine pentru prima dată pe scena Festivalului Internațional George Enescu

0

Din motive obiective, participarea Orchestrei Mozart, dirijată de maestrul Daniele Gatti, nu va mai avea loc. Concertul programat la Ateneul Român în data de 23 septembrie 2023, ora 17.00, va fi susținut de Orchestra Teatrului Comunal din Bologna, condusă de dirijorul Roberto Abbado. 

O prezență în premieră pe scena Festivalului, Orchestra Teatrului Comunal din Bologna s-a bucurat de o activitate concertistică intensă în ultimii ani, având numeroase colaborări cu muzicieni și dirijori de prestigiu și turnee de lungă durată în China și Japonia. 

Directorul său artistic, Roberto Abbado, este cel care va dirija concertul din cadrul festivalului, aceasta fiind a doua sa participare la Festivalul Internațional George Enescu. 

Anna Tifu (vioară) şi Răzvan Popovici (viola) rămân soliştii concertului ce va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 17:00, la Ateneul Român, iar programul include, în continuare, Balada pentru Vioară şi Orchestră a lui George Enescu, Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră K. 364 de Mozart şi Simfonia nr. 6 în fa major op. 68 a lui Beethoven. 

Biletele şi abonamentele achiziționate pentru concertul Orchestrei Mozart condusă de Daniele Gatti rămân valabile și pentru concertul susținut de Orchestra Teatrului Comunal din Bologna sub bagheta maestrului Roberto Abbado. Cumparatorii biletelor la acest spectacol pot solicita rambursarea, daca doresc acest lucru, prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@eventim.ro. 

Despre Festivalul Internațional George Enescu 

Festivalul Internațional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, sub sloganul “Generozitate prin muzică”|”Generosity through Music”. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii. 

Bilete și detalii disponibile pe https://www.festivalenescu.ro/

 

Festivalul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.  

Proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.  

Organizatori: ARTEXIM 

Co-organizatori: Fundația ArtProduction 

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București 

Susținători și parteneri: Rompetrol, BRD, CBRE, Liliana și Peter Ilica Foundation, La mama, Casa de Flori, Paradigma Film, Crowdfavorite, Țucă Zbârcea și Asociații 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.