Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, al doilea concert la RadiRo

0

Kristjan Järvi, directorul de onoare al RadiRo, ediția a III-a, a urcat din nou pe scena festivalului, la pupitrul Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, miercuri, 28 septembrie 2016, la Sala Radio

02-radiro-2016-ziua-6-foto-alexandru-dolea

 
Dirijor – șef al Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, alături de care a primit premiul European Culture Award în 2013, Kristjan Järvi a dirijat ambele concerte ale orchestrei radio din Germania la București. Primul concert a avut loc pe 27 septembrie și l-a avut ca invitat pe pianistul Denis Kozhukhin.
Despre Festivalul RadiRo, Kristjan Järvi a declarat: „Mă bucur să particip la acest minunat festival alături de Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig. Îmi place mult Bucureștiul, simt multă căldură și afecțiune aici. Radioul este pentru orchestrele radio cea mai bună formă de comunicare către întreaga lume, radioul este aici pentru oameni. Este momentul să mergem mai departe, să reinventăm radioul, iar Radio România face un lucru extraordinar prin organizarea acestui festival, dă un semnal important în acest sens. Sunt foarte nerăbdător să văd ce va aduce în viitor acest festival”.
Un mix între clasic și contemporan: aceasta a fost alegerea repertoriului pentru cel de al doilea concert al orchestrei radio din Germania la RadiRo, un program pe afișul căruia s-au aflat Patru interludii din opera Intermezzo, de Richard Strauss, Rhapsody in Blue de George Gershwin și o suită din Lacul lebedelor de P. I. Ceaikovski. Solistul invitat al serii a fost pianistul Stefano Bollani, un muzician foarte apreciat pentru versatilitatea abordărilor sale muzicale, la granița între muzica clasică, jazz și pop, în compania unor artiști celebri ca Enrico Rava, Richard Galliano, Bill Frisell sau Chick Corea. 
 
Următorul concert pe agenda festivalului se va desfășura joi, 29 septembrie, și va fi susținut de Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, cu participarea violonistului Gidon Kremer, figură legendară a scenei muzicale internaționale. 
 
Organizat de Radio România, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo se desfășoară în intervalul 23 septembrie – 1 octombrie 2016 și prezintă 9 concerte în 9 zile de festival, 6 orchestre simfonice prestigioase din Europa și Asia și 22 de soliști și dirijori de maximă notorietate ai scenei muzicale actuale. 
 
Organizator: Radio România
Sponsor principal: Orange
Coproducător: TVR
Parteneri: Arcub, Institutul Cultural Român
Maşina festivalului: Dacia
 
Sponsori: Art Production, Intâlnirile JTI, Aquatique, Treasure Tea & Coffee, Florăria Iris
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internaţional,  Orchestrele şi Corurile Radio, România TV, Adevărul, Caţavencii, Observator Cultural, Revista Cariere, Zile şi Nopţi,  Accente,  Forbes, Mediatrust, Agenţia de carte, Librăriile Humanitas.
Parteneri media internaționali: European Broadcasting Union, Asia – Pacific Broadcasting Union
Foto: Alexandru Dolea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.