Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, în Piața Festivalului Enescu

0

Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio își dau întâlnire cu publicul la două concerte în aer liber, în atmosfera inconfundabilă a Piaței Festivalului George Enescu, pe 3 și 5 septembrie! Accesul publicului la concertele programate în Piața Festivalului pe durata desfășurării Festivalului Enescu este liber, în limita locurilor disponibile.

 Foto. Alexandru Dolea

Primul ansamblu al Radiodifuzunii care va urca pe scena neconvențională a Pieței Festivalului este Orchestra Națională Radio, duminică, 3 septembrie, de la ora 20.00, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, cu participarea violonistului de origine cehă Roman Patočka.  Un mix muzical din repertoriul internațional va face deliciul publicului: programul serii va debuta cu Rapsodia Română nr. 2 de George Enescu, pentru a continua cu Uvertura cubană de G. Gershwin, cu Rondo capriccioso de C. Saint-Saëns, piesa Humoresque de A. Dvořák, lucrarea Zigeunerweisen de P. Sarasate, Meditation from Thais de J. Massenet, lucrarea Czardas de V. Monti, și se va încheia cu piesa Spartacus, semnată de compozitorul de origine armeană A. Haciaturian. Orchestra Națională Radio va reveni pe agenda Festivalului Enescu miercuri, 13 septembrie, la Sala Palatului, când va concerta alături de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster, într-un eveniment în premieră la festival, interpretarea versiunii concertante a operei Mathis der Maler de Hindemith.

Marți, 5 septembrie, va fi rândul Orchestrei de Cameră Radio să încânte publicul pe scena Pieței Festivalului, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea. Protagonista serii este pianista Mădălina Pașol, absolventă a Universității de Arte din Berlin, în prezent cadru didactic la Universitatea de Muzică din București. Mădălina Pașol este fondatoare și director artistic al Salonului de Artă și Muzică Clasică din Berlin, un eveniment apreciat pe scena muzicală din capitala Germaniei. Pe afișul serii se vor afla Suita Abdelazer de H. Purcell, Concertul nr. 13 în Do major pentru pian și orchestră de Mozart și Serenada în Do major pentru orchestră de coarde Op. 48 de Ceaikovski.

Prezența Orchestrelor și Corurilor Radio la Festivalul Enescu 2017, alături de cele mai apreciate orchestre în plan internațional și de cei mai mari artiști ai scenei muzicale, va fi completată de Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, care va evolua în concertul de deschidere al Festivalului, pe 2 septembrie, la Sala Palatului, în compania celebrei London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, în versiunea concertantă a operei Oedipe de George Enescu. Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu, va susține două concerte în cadrul Festivalului: luni, 4 septembrie, alături de Russian National Orchestra, condusă de Mikhail Pletnev, și miercuri, 13 septembrie, alături de Orchestra Națională Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.