Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orașul In-vizibil, dezvăluit bucureștenilor

0

Orașul In-vizibil, dezvăluit bucureștenilor: Coregraful Cosmin Manolescu și invitații săi prezintă candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, într-o serie de întâlniri publice

bucuresti 2021
București a intrat în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, cu un concept invoator, Orașul In-vizibil, care urmărește să facă vizibilă cultura și să aducă arta mai aproape de locuitorii orașului.

Bucureștenii pot afla detalii despre candidatura orașului, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2015. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București organizează o serie de prezentări publice ale dosarului de candidatură înscris pe 10 octombrie la Ministerul Culturii. Astfel, pe parcursul a șapte întâlniri deschise publicului larg, curatorii proiectului București 2021 vor prezenta diverse aspecte legate de conceptul și programele cu care orașul a intrat în competiție. Întâlnirile vor fi structurate pe modelul unor prezentări teoretice și studii de caz, urmate de sesiuni de întrebări, astfel că oricine poate afla în detaliu aspecte legate de dimensiunea europeană a proiectului, viziunea artistică sau programele București 2021. Prezentările vor fi susținute de membrii Curatoriumului București 2021, cei care au conceput, pe parcursul acestui an, programele înscrise în dosarul de candidatură: Anca Ioniță, Nicoleta Bițu, Antigona Silvia Rogozea, Codruța Cruceanu, Svetlana Cârstean, Teodor Frolu, Cătălin Crețu, Cosmin Manolescu. Întâlnirile vor fi moderate de Cosmin Manolescu, Antigona Silvia Rogozea și Anca Ioniță.

Prima întâlnire va avea loc miercuri, 18 noiembrie, la ARCUB Gabroveni, începând cu ora 18.00. Arhitectul Teodor Frolu și coregraful Cosmin Manolescu vor prezenta dimensiunea europeană a proiectului București 2021, iar discuția va fi moderată de Anca Ioniță, critic de teatru, coordonatorul Curatorium București2021.

Celelalte șase întâlniri publice se vor desfășura după următorul program:

Luni 23.11 – Școala Gimnaziala „Ferdinand I”, ora 18.00
adresa: Bulevardul Gării Obor nr. 16, Bucureşti, sector 2
tema: Orașul in-vizibil | Obiectivele București 2021. Cultura la periferie
moderator: Cosmin Manolescu
prezintă: Antigona Silvia Rogozea și Codruța Cruceanu

Miercuri 25.11 – Casa Artelor, ora 18.00
adresa: Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3
tema: Orașul in-vizibil | Viziunea artistică și programele București 2021
moderator: Cosmin Manolescu
prezintă: Anca Ioniță și Nicoleta Bițu

Sâmbătă, 28.11 – Librăria Carturești Verona, ora 11.00
adresa: Str. Arthur Verona nr 13-15, sector 1
tema: Orașul in-vizibil | Viziunea artistică și programele București 2021
moderator: Antigona Rogozea
prezintă: Svetlana Cârstean și Cătălin Crețu

Miercuri 2.12 – Centrul de Teatru Educațional Replika, ora 18.00
adresa: Str. Lânăriei nr. 93, sector 4
tema: Orașul in-vizibil | Obiectivele București 2021. Cultura la periferie
moderator: Cosmin Manolescu
prezintă: Antigona Silvia Rogozea și Codruța Cruceanu

Vineri, 4.12 – ArCuB Gabroveni, ora 18.00
adresa: Str. Lipscani 84-90, sector 3
tema: Orasul in-vizibil | Dimensiunea europeană a candidaturii București 2021
moderator: Anca Ioniță
prezintă: Nicoleta Bițu și Teodor Frolu

Miercuri 09.12 – ArCuB Gabroveni, ora 18.00
adresa: Str. Lipscani 84-90, sector 3
tema: București 2021 | Orașul in-vizibil
prezintă: Anca Ioniță, Nicoleta Bițu, Antigona Rogozea, Codruța Cruceanu, Svetlana Cârstean, Teodor Frolu, Cătălin Crețu, Cosmin Manolescu

”Bucureștiul prezentului are nevoie de o schimbare radicală a modului în care-și construiește actul de cultură și viitorul. El trebuie să-și îmbunătățească rapid imaginea de oraș european creativ, deschis cetățenilor săi, care-și redefinește în fiecare zi patrimoniul cultural, arhitectural și cultura vie într-un mod deschis și direct. Până acum foarte puține s-au facut în această direcție. Din acest punct de vedere conceptul de candidatură București 2021 Orașul in-vizibil este o inițiativă salutară și extrem de necesară care va face cultura vizibilă și va aduce arta mai aproape de oameni și de periferie. București 2021 reprezintă în egală măsură o investițe masivă și pe termen lung în educația culturală, publicul tânăr, artiști și întreg sectorul cultural” a spus Cosmin Manolescu, membru în Curatorium București 2021 și unul dintre moderatorii prezentărilor publice.

Cosmin Manolescu este coregraf și manager cultural, director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al Asociației ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști. Este expert în managementul de proiect și dezvoltare organizațională pentru organizații și instituții culturale și director artistic al companiei Paradis Serial, sub a cărei titulatură își realizează proiectele artistice. Între 1997 – 2015 a realizat peste 150 de proiecte culturale în zona dansului, managementului cultural și a artelor contemporane în țără și în străinătate. În perioada 2011 – 2015, împreună cu Ștefania Ferchedau a condus programul european de mobilitate si creație artistică E-Motional co – finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2007-2013. În 2014 Centrul Național al Dansului i-a oferit un premiu de excelența pentru contribuția adusă la dezvoltarea dansului contemporan în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.