Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HARTA! Orange susţine Noaptea Muzeelor și vă invită pe 20 mai să vizitaţi muzeele și instituţiile de cultură din capitală și din întreaga ţară.

0

 Acces gratuit în peste 140 de muzee, obiective turistice, galerii de artă si spaţii expoziţionale.

București, 19 mai 2017. Orange România susţine Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural de succes desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

3000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își deschid porțile în aceeași noapte, anul acesta evenimentul fiind sărbătorit în data de 20 mai.

Harta_Bucuresti

La nivel naţional, peste 140 de muzee, obiective turistice, galerii de artă și spaţii expoziţionale își asteaptă vizitatorii. În București, Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sunt doar câteva dintre instituţiile partenere care îi invită pe cei interesaţi să le treacă pragul.

Cu ocazia Nopţii Muzeelor, vizitatorii MNAR sunt invitaţi să participe la un traseuconcurs cu premii în Galeria de Artă Europeană, să socializeze în Curtea de Onoare a fostului Palat Regal și cu ajutorul aplicației ARTmobile, să descifreze poveștile din spatele unora dintre cele mai îndrăgite lucrări din galeriile muzeului. Aplicația „ARTmobile – Un muzeu la îndemână!” a fost realizată în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet” finanțat de Fundația Orange și va fi disponibilă pentru Android și iOS. Publicul va beneficia de asistenţă din partea Orange România și a Fundației Orange pentru a facilita celor interesați descărcarea aplicaţiei pe propriile telefoane.

Vizita la muzeu devine una inedită și se transformă radical la NOD makerspace, un spaţiu creativ unde în noaptea de 20 mai 2017 este deschisă expoziţia „Muzeu 3017”, o privire dinspre viitor asupra Bucureștiului și a spaţiilor locative din secolul XXI, din perspectivă antropologică. La NOD makerspace vizitatorii vor găsi și un spaţiu hi-tech Orange, unde vor putea experimenta realitatea virtuală prin ochelari VR, vor putea testa roboţi și staţii de joc.

Pentru informaţii suplimentare despre obiectivele culturale si muzeele partenere ale evenimentului vizitaţi www.noapteamuzeelor.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.