Opționale de antreprenoriat, carieră și finanțe personale pentru elevii de gimnaziu și de liceu. ÎNSCRIERI PÂNĂ LA 1 OCTOMBRIE!

1

Programe educaționale gratuite de dezvoltare a abilităților de viață în școli 

Cadrele didactice care doresc să predea elevilor un opţional despre antreprenoriat, profesie și carieră, finanțe personale sau educație pentru sănătate se pot înscrie până pe 1 octombrie pentru a derula gratuit unul din programele educaționale ale organizației Junior Achievement România.

Consultant voluntar JA la clasa (2)Cadrele didactice din București se pot alătura comunității formată din 535 de profesori din 144 de școli instituții locale de învățământ din județ care au derulat în școală programe Junior Achievement Romania în anul școlar 2012 – 2013.

Elevii și studenții din București au avut rezultate deosebite în programele JAR.

Studenții de la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Matematică şi Informatică s-au remarcat prin echipa Cube care a creat un dispozitiv care efectuează automatizarea locuinței de la distanță pentru care primit premiul “Hyundai Brilliant Entrepreneur Award”.

Elevii au câștigat mai multe premii în cadrul aceleiași competiții, la secțiunea elevi:

·       Premiul pentru cel mai bun serviciu acordat echipei Memoriae de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti – un serviciu care pornește de la culegerea memoriilor (de la persoana în cauză, familie, prieteni) pe baza unor interviuri  şi transpunerea lor într-o formă literară de către tineri talentați.
·       Premiul pentru cea mai bună companie în IT acordat echipei RAT App de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, pentru aplicaţia IOS pentru RATB sau prestatori de transport, care urmăreşte maşinile din flotă pe harta Bucureştiului – folosind propriul sistem GPS – şi arată cât timp mai este până ajunge la staţia sau locaţia în care eşti.
·       Premiul pentru cea mai bună companie în vânzări directe acordat echipei Elfis Toys de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Bucureşti pentru Quick Quiz, un joc (board game) de cultură generală de nivel mediu, care îi pune pe tineri faţă în faţă cu întrebări ale căror răspunsuri ar trebui să fie cunoscute de toţi.

Făcând pionierat în educaţia economică şi antreprenorială, Junior Achievement România derulează programe şi proiecte educaționale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) în peste 1.000 de instituții de învăţământ preuniversitar și universitar anual, în baza unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Organizația oferă programe educaționale pe cinci arii principale de educaţie: antreprenoriat şi afaceri, profesie şi carieră, finanţe şi servicii financiare, etică şi responsabilitate, sănătate şi viaţă activă.

Cadrele didactice beneficiază de materiale gratuite la clasă precum manuale pentru profesor, cât şi pentru elevi, materiale auxiliare, training şi consultanţă la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului şi certificate care atestă participarea la program, toate aceste materiale fiind susținute financiar integral de comunitatea de afaceri din România. În plus, organizația asigură training de specialitate pentru profesori, facilitează accesul consultanților voluntari din companii și instituții la clasă pentru activități practice cu elevii și organizează competiții naționale și internaționale de-a lungul întregului an școlar.

În anul şcolar 2012-2013, aproape 150.000 de elevi şi 2.400 de profesori din mai mult de 1.000 de instituţii de învăţământ din 350 de localităţi din România au participat la 48 de programe JAR derulate în şcoală.

Termenul limită pentru înscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educaționale este 1 octombrie 2013, în limita locurilor disponibile. Oferta programelor JAR este disponibilă pe http://www.jaromania.org/profesori  

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.