Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opere în prim plan – conferințe în Galeria de Artă Europeană

0

Muzeul Naţional de Artă al României lansează o nouă serie de conferințe intitulate Opere în prim plan. Acestea vor fi susținute în Galeria de Artă Europeană începând cu data de 3 februarie 2016, în miercurea gratuită, de la orele 16.00, tema fiind reluată în data de 5 martie 2016, de la orele 12.00. Conferințele sunt susținute de Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană și Artă Decorativă.

Judith tinand capul lui Holofern - Anonim dupa Paolo Veronese

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. În miercurea gratuită (3 februarie 2016) intrarea este liberă. În data de 5 martie 2016, se percepe o taxă de 10 lei.

Prin această serie de conferințe invităm publicul să intre în dialog direct cu opere de pictură şi sculptură mai puţin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Secţiei de Artă Europeană. Timp de două luni lucrările selectate vor fi expuse în una din sălile galeriei permanente în vederea valorificării lor din perspectiva unor teme diverse (atribuţie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizării) și în corelație cu lucrările din expunere. Prelegerile vor include, acolo unde este cazul, detalii legate de restaurarea piesei.

În lunile februarie și martie, lucrarea care își va spune povestea este Judith ținând capul lui Holofern – Anonim după Paolo Veronese, iar tema conferinței este Pictura venețiană și estetica reluării. Întâlnirea are loc în a doua sală a Galeriei de Artă Europeană, acolo unde va fi expusă opera adusă în prim plan.

Pictura venețiană și estetica reluării
Judith ținând capul lui Holofern – Anonim după Paolo Veronese
Galeria de Artă Europeană, sala a doua
Miercuri, 3 februarie 2016, ora 16.00 – Intrare liberă
Sâmbătă, 5 martie 2016, ora 12.00 – Tarif: 10 lei
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.