Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opere în prim plan – conferințe în Galeria de Artă Europeană

0

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită la o nouă conferință din seria Opere în prim plan. Aceasta va fi susținută în Galeria de Artă Europeană miercuri, 6 aprilie, ora 16.00. Tema va fi reluată sâmbătă, 7 mai, ora 12.00. Conferințele sunt susținute de Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană și Artă Decorativă.

Opere in prim plan - Gustav Klimt

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. În miercurea gratuită (6 aprilie 2016) intrarea este liberă. În data de 7 mai 2016 se percepe o taxă de 10 lei.

Lucrarea propusă spre expunere în lunile aprilie-mai este una dintre schiţele realizate de artistul austriac Gustav Klimt pentru decoraţia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Aceasta va fi prezentată în contextul reevaluării schiţei în decursul secolului al XIX-lea. Realizată în 1885, lucrarea Orfeu și Euridice a fost oferită spre vânzare de Klimt însuşi ca stadiu premergător al operei finale unei galerii vieneze, de unde va fi achiziţionată în 1912 de un colecţionar român.

Prin seria de conferințe intitulată Opere în prim plan invităm publicul să intre în dialog direct cu opere de pictură şi sculptură mai puţin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Secţiei de Artă Europeană. Timp de două luni lucrările selectate vor fi expuse în una din sălile galeriei permanente în vederea valorificării lor din perspectiva unor teme diverse (atribuţie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizării) și în corelație cu lucrările din expunere. Prelegerile vor include, acolo unde este cazul, detalii legate de restaurarea piesei.

Schiţă versus lucrare finită

Gustav Klimt – Orfeu şi Euridice, 1885

Galeria de Artă Europeană, sala 12

Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 16.00 –  Intrare liberă

Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12.00 –  Tarif: 10 lei

Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.