Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OPERA iese din nou în stradă! Spectacol extraordinar în aer liber la „PROMENADEI OPEREI”. INTRAREA LIBERA!

0

OPERA iese din nou în stradă!

Cea de-a şasea ediţie a „PROMENADEI OPEREI”:

Spectacol extraordinar în aer liber!

Sâmbătă,  1 septembrie  2012, de la ora 21.00, Opera Naţională Bucureşti invită publicul la cea de-a VI-a ediţie a „Promenadei Operei”, concert extraordinar în aer liber, devenit deja o tradiţie a instituţiei. Evenimentul se va desfăşura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. În acest an spectacolul este realizat cu sprijinul deosebit al Primăriei Sectorului5 a Municipiului Bucureşti.

Anul precedent, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol, iar în prima seară de toamnă a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum „Carmen” (Georges Bizet), „Nabucco” (Giuseppe Verdi), „Faust” (Charles Gounod), „Tosca” şi „Turandot” (Giacomo Puccini), „Samson şi Dalila” (Camille Saint-Saëns), etc.

Ediţia din acest an va aduce în faţa publicului pe unii dintre cei mai talentaţi şi mai apreciaţi artişti lirici ai momentului, angajaţi sau colaboratori ai ONB precum:  Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogoşan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionuţ Pascu,  Andrada Ioana Roşu, Crina Zancu, dar şi tinere speranţe ale genului liric românesc, printre care tenorul Ionuţ Hotea.

Un invitat special al serii va fi basul Marcel Roşca, solistla Aalto Operdin Essen (Germania), unde a cântat roluri importante ca: Filippo din “Don Carlo”, Zaccaria din “Nabucco”, Boris Godunov din opera cu acelaşi titlu, Gremin din “Evgheni Oneghin”, cât şi roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete în marile teatre de operă din Germania -la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, München, Stuttgart, Frankfurt, Dresda – dar şi în afara Germaniei,la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

O prezenţă deosebită la ediţia din acest an este corul Operei Naţionale Bucureşti – pregătit de maestrul Stelian Olariu – care va interpreta fragmente binecunoscute precum Marşul triumfal din opera “Aida”, Corul sclavilor din opera “Nabucco” şi Corul soldaţilor din “Faust”.

Orchestra, corul şi soliştii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

În acest an, Promenada se va desfăşura şi sub semnul proiectului european studiOpera, iniţiat de ONB în colaborare cu Accademia di Teatro alla Scala si Svasta ICG România, proiect în cadrul căruia s-au perfecţionat numeroşi angajaţi ai ONB şi care va avea ca rezultat crearea unui Centru de orientare profesională pentru meserii legate de spectacolul liric şi de balet. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!“. Mare parte dintre soliştii îşi vor da concursulla Promenada Operei au urmat cursuri de perfecţionare în cadrul acestui proiect, ceea ce îi ajută în atingerea unor perfomanţe artistice deosebite.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.