Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Open House Days „SAFE FOOD & Permacultura”

0

Prezentări de permacultură, sesiuni de training “Market gardener basic”, networking, stand de promovare pentru micii cultivatori/producători, Food ShareMai multe motive pentru care să fii prezent cu noi, pe 23 septembrie la Grădina Comunitară Grădinescu din spatele magazinului Kaufland Bucureștii Noi, dacă iubești mâncarea sănătoasă.


Organizat de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) împreună cu SAFE FOOD ADVOCACY EUROPE și LIFE, evenimentul Open House Days “SAFE FOOD & Permacultură” este dedicat atât cultivatorilor, grădinarilor și producătorilor mici și medii, precum și celor ce doresc să îi cunoască pe cei ce produc hrană sănătoasă.

Ne dorim ca la acest eveniment să împărtășim bune practici, cunoaștere și de ce nu, mâncare bună cultivată/pregătită de noi. Prin aceasta, participanții care sunt cultivatori/producători sunt invitați să își promoveze produsele în standul special amenajat în cadrul evenimentului.

Locația este Grădina Comunitară Grădinescu Bucureștii Noi, din spatele magazinului Kaufland Bucureștii Noi nr 50 B, una din grădinile comunitare implementate în cadrul proiectului de grădinarit urban „Grădinescu” de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizate de Kaufland România. Mai multe despre acest proiect citiți pe www.gradinescu.ro

Acesta este un eveniment asociat Ziua Europeană a Comunităților Sustenabile (EDSC) – European Day of Sustainable Communities), celebrată pe 22 Septembrie în toată Europa.

EDSC este o inițiativă ECOLISE (European Network of community-led initiatives for climate change and sustainability).

Vom marca împreună Ziua Europeană a Comunităților Sustenabile la aceiasi locatie, pe 22 Septembrie, împreuna cu Asociația România în Tranziție și invitații. Rămâneți aproape de noi pentru mai multe informații.

INTRAREA ESTE LIBERĂ, pe bază de înscriere și confirmare prealabilă a participării. Pentru o bună organizare, vă rugăm să completați formularul de înregistrare, aici:

https://docs.google.com/forms/d/19S8ZBugtDadogbJcbWiHafIe9i3sVKXJU3__VVgquP4

Pentru orice alte detalii legate de eveniment ne puteți contacta la contact@institutuldepermacultura.ro sau la telefon 0742 034 342.

Detalii din PROGRAM:

9:30 Înregistrarea participanților
9:50 Welcoming (tur al grădinii -gazdă)

10:20 Keynote Speakeri
Raluca Ouriaghli – Ateliere fara Frontiere. Bio&co.  “Insertie socioprofesionala, solidaritate, reducerea deseurilor si a risipei alimentare, compostare deseuri”.
Luca Mihai – Ograda lui Luca. “Legume sănătoase pentru bucureșteni”.
Alina si Dan Constantinescu – Nasul Roșu. “Din fermă direct pe farfuria ta”.
Adina Moise – Asociația România în Tranziție, Semințe Libere. “De la semințe tradiționale la mâncarea sănătoasă. Community Seed Bank”.

12:00 Sesiune de training
Trainer
Ionuț Bădică – Institutul de Cercetare în Pemacultură din România.
Introducere în aspecte practice ale permaculturii pentru fermieri:
„Market gardener basic” – „Grădinăritul Biointensiv Regenerativ – un model profitabil si sustenabil pentru ferme mici”. Partea 1.

13:00 Prânz – FOOD SHARING*

14:30 Sesiune de training .
Trainer
Ionuț Bădică – Institutul de Cercetare în Pemacultură din România.
Introducere în aspecte practice ale permaculturii pentru fermieri
„Market gardener basic” – „Grădinăritul Biointensiv Regenerativ – un model profitabil si sustenabil pentru ferme mici”. Partea 2.
15:30 Vizita grădinii cu exemplificarea aspectelor practice.
16:00 Închidere eveniment & Check out

*FOOD SHARING – recomandăm să aducem, pentru a mânca împreună, mâncăruri simple, facute de casă, din legume sau fructe cultivate de noi sau locale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.