Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O noua conferinta cu Vintila Mihailescu: Integrarea europeana a porcului sau despre tranzitie

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 13 iunie, dela ora 19.00, la o noua conferinta cu charismaticul prof. Vintila Mihailescu, din ciclul de conferinte:“O istorie la firul ierbii a Romaniei: cinci introduceri”.

Cele cinci teme sint legate intre ele, dar pot fi urmarite si separat. Tema conferintei nr 3 este: Integrarea europeana a porcului sau despre tranzitie.

Integrarea europeană a porcului sau despre tranziţie, cu Vintila Mihailescu

Va invitam in 13 iunie la o noua conferinta cu charismaticul prof. Vintila Mihailescu, din ciclul de conferinte:

O istorie la firul ierbii a României: cinci introduceri”

Cele cinci teme sint legate intre ele, dar pot fi urmarite si separat. Tema conferintei nr 3 este: Integrarea europeană a porcului sau despre tranziţie

1 ianuarie 2007 ne-a adus, pe lîngă vestea bună a integrării noastre în UE şi pe cea proastă a interdicţiei puse pe pomana porcului. Dar de ce ne-a afectat atît de mult acest lucru ?

Deoarece, dincolo de toate spaimele, revoltele şi indiferenţele noastre, lungul drum al porcului de la rînduială la food safetyconstituie parcursul însuşi al culturii noastre de la „tradiţional” la „modern”.

Totodată, el reprezintă şi un fir roşu exemplar al tranziţiei post-socialiste, cu origini în mai vechile forme fără fond şi cu implicaţii asupra mai noilor disfuncţionalităţi ale instituţiilor statului.

………..

Cele cinci temele abordate in cadrul ciclului in primavara/vara/toamna anului 2013, extrem de inspirat “botezate” de domnul profesor, sint:

1. Nea Piţigoi şi untura de zmeu sau despre societatea ţărănească – 18 aprilie

2. Balconiada sau despre viaţa cotidiană în comunism – 16 mai

3. Integrarea europeană a porcului sau despre tranziţie – 13 iunie

4. Războaiele sarmalei şi pacea de la Bruxelles a telemelei sau despre “păstrarea tradiţiilor” – sept sau oct

5. Povestea maidanezului Leuţu sau despre viitoarea ordine mondială – nov

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.