Omul REînverzește locul. Curățenie de toamnă în Parcul Lacul Morii

0

Asociația Salvați Dunărea și Delta vă invită sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 11.00, la igienizarea parcului Lacul Morii, din cartierul Crângași, București. Evenimentul face parte din proiectul Omul REînverzește locul și presupune colectarea resturilor menajere și ale pet-urilor abandonate pe marginea lacului, atât de frecventat de locuitori, dar uitat de autorități.

Inițiativa proiectului îi aparține unui elev în clasa a VI-a, Alexandru State. Dorința sa de a curăța parcul Lacul Morii și de a reda cetățenilor locul preferat unde se pot plimba, alerga, relaxa sau doar bucura de soare, a impresionat și a primit peste 1000 de like-uri, devenind astfel câștigător. Alexandru și-a invitat toți colegii, prietenii și vecinii pentru a-l ajuta la îndeplinirea scopului său.

Lacul Morii este un lac de acumulare de pe râul Dâmbovița, fiind cel mai mare lac din București, cu o suprafață de 246 ha. Perimetrul lacului măsoară peste 7 km lungime, o suprafață generoasă care oferă locuitorilor din București un spațiu de recreere și odihnă.

Vă așteptăm la intrarea în Parcul Crângași să dăm o mână de ajutor la igienizarea Lacului Morii și să ascultăm povestea lui Alexandru State, inițiatorul proiectului, care este un exemplu demn de urmat pentru fiecare dintre noi.

Evenimentul face parte din proiectul ”Omul REînverzește locul”, implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale și susținut de Dorna.

big-logo omul inverzeste locul

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.