Omul în obiectiv la standul editurii Seneca de la Bookfest. Insulă de pace în vremuri de război. 

0

În cadul Salonului Internațional de Carte Bookfest, în intervalul 29 mai – 2 iunie, orele 10:00-20:00, respectiv 10:00-21:00 (vineri și sâmbătă), editura Seneca este pregătită să aducă o nouă dimensiune la acest eveniment, odată cu lansarea cărții „Fotograful” – reportaj foto și bandă desenată care prezintă una din misiunile umanitare desfășurate de echipa Medici fără Frontiere în Afganistan.

Standul editurii Seneca este construit sub forma unei insule de pace, unde fiecare vizitator este invitat să experimenteze felurile diferite prin care poate face o diferență, mai ales în vremuri de neliniști și incertitudi: să fie martor implicat, să documenteze și să împărtășească poveștile cu cei din jur, să-i ajute pe cei vulnerabili. Astfel, îi încurajăm pe vizitatorii noști să scrie mesaje și scrisori împortiva războiului, pe care le vom trimite la Organizația Națiunilor Unite, să imerseze în atmosfera de speranță și unitate globală a mai multor instalații artistice, să se fotografieze în oglinda cu mesaj de pace, să vadă lumea prin obiectivul unui fotograf pacificator.

Publicată în douăsprezece limbi și câștigătoare a două dintre cele mai prestigioase premii pentru bandă desenată, cea mai nouă apariție a editurii, „Fotograful”, va avea lansarea vineri, 31 mai, între orele 12:00-12:50, la Scena Matca din cadrul Târgului Bookfest. Îi avem ca invitați pe fotografii Ioana Moldovan și Bogdan Dincă, pe artistul de bandă desenată Alexandru Ciubotariu și pe coordonatoarea editurii Seneca, Anastasia Staicu, cea care a făcut posibilă apariția cărții în România.

De asemenea, pe lângă noutățile editoriale, într-o primă întâlnire cu publicul, celebrând pacea sub toate aspectele ei, standul nostru este înfrumusețat cu ilustrații inedite ale renumiților artiști Dan Perjovschi și Oana Ispir.

Îi invităm pe toți pacificatorii și iubitorii de cărți să ne viziteze la standul editurii Seneca de la Bookfest (numărul B05) și să se alăture călătoriei noastre către armonie și omenie. 

Editura Seneca publică cărți de filosofie practică și ecologie.

Este prima editură verde din România, care folosește exclusiv hârtie reciclată și are un „layout verde” – calculăm dimensiunile cărților și paginarea astfel încât să reducem cât mai mult posibil pierderile de material. Surplusul de hârtie este transformat în semne de carte, cărți poștale sau carnețele. Compensăm emisiile de carbon generate cu producția cărților prin plantarea de puieți de specii native în zone afectate de defrișări, în colaborare cu asociații de profil.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.