OMFEST 2024 ediția #6 în perioada 20-21 iunie 2024, București

0

OmFest 2024 debutează pe 20 iunie 2024, de Ziua Mondială a Refugiatului. Surpriza acestei ediții este dezvelirea unui mural, care va putea fi văzut începând cu 20 iunie, pe Str. Puțul lui Zamfir, nr. 49. Pictura este un omagiu adus refugiaților și migranților din București și din întreaga lume.

Ediția din acest an a festivalului se intitulează “Home for Your Soul” și, prin programul în care se vor regăsi muzica, arta digitală și cinematografică, vom explora ideea de “acasă”, alături de semnificațiile pe care le poartă pentru fiecare dintre noi. Ce reprezintă “acasă”? Un loc, un sentiment, o comunitate? Pentru unii, acest concept este abstract, un subiect pentru reflecție filosofică. Pentru alții, acasă este o nevoie și un drept fundamental, adesea furat de tragedii inimaginabile. În astfel de circumstanțe, oamenii sunt adesea forțați să caute un nou loc care să le ofere esențialul pentru o viață decentă. Deci, ce poate deveni “acasă” și ce nevoi ar trebui să îndeplinească? Siguranță? Conexiune umană? Posibilitatea de a fi auzit și văzut?

INTRARE LIBERĂ LA TOATE EVENIMENTELE

Program activități:

Joi, 20 Iunie

Locație: Str. Puțul lui Zamfir 49

18.00 – Dezvelire mural – powered by Wanda Hutira & Format C

Locație: Heavy Yard (Str. Vasile Lascăr 38)

18.30 Expoziție de fotografie și ilustrație digitală (realizate de copii și tineri refugiați din București) – powered by UNHCR

19.30 Concert “The Cuban Project”

21.00 DJ set & party “Northern Soul Set” cu DJ David și Makem

Vineri, 21 June 

Locație: Heavy Yard (Str. Vasile Lascăr 38)

17.00 Cultural exchange & socializare (mâncare și costume tradiționale, jocuri interculturale) – powered by CNRR

20.30 Proiecție de film “Photophobia” (regia Pavol Pekarčík și Ivan Ostrochovský) – powered by One World & Kinedok

Mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte puteți găsi pe link-ul de FB event: https://www.facebook.com/events/414835644787343/

Despre OmFest

OmFest este un festival care vorbește despre oameni exact așa cum sunt, cu toată încărcătura lor culturală, socială, emoțională și artistică, indiferent de unde sunt și ce statut au. OmFest celebrează diversitatea culturală și artistică cu scopul de a promova unitatea interumană, în special în mediul urban unde de obicei se creează și coexistă diverse comunități etnice. 

Ziua Mondială a Refugiaților este pe 20 iunie și comemorează puterea, curajul și perseverența a milioane de refugiați. De asemenea, aceasta zi este un prilej foarte bun de a înțelege de ce există refugiați și cine sunt ei, iar noi credem că este și un moment perfect pentru a promova multiculturalitatea și avantajele ei.

Festivalul este organizat de ActivRandom în fiecare an, din 2018. Pentru ediția de anul acesta ne sunt parteneri: UNHCR – Agenția ONU pentru refugiați, CNRR, One World, Kinedok, Heavy Yard și Format C.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.