Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oglinzile Orientului

0

Tur ghidat pentru presă: vineri, 20 mai 2016, orele 12.00
Durata: 21 mai 2016 – 25 septembrie 2016
Locaţie: Muzeul Naţional de Artă al României, parterul Galeriei Naţionale

Muzeul Naţional de Artă al României are plăcerea să invite reprezentanții mass-media, vineri, 20 mai 2016, de la orele 12.00, la un tur ghidat în cadrul expoziţieiOglinzile Orientului, deschisă cu această ocazie în avanpremieră. Vă vor fi gazde coordonatoarele proiectului expoziţional, doamnele Elena Olariu şi Mariana Vida, specialiste în cadrul Secţiei de Arte Grafice a muzeului.

afis expo Oglinzile Orientului

Accesul la acest tur ghidat pentru presă se face exclusiv pe bază de invitaţie. Presa interesată de eveniment este rugată să se acrediteze prin e-mail la comunicare@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19.

Expoziţia Oglinzile Orientului aduce în faţa vizitatorului lumea plină de culoare şi pitoresc a perioadei fanariote, a Dobrogei şi Balcicului, a mirificului Constantinopol, dar şi a Orientului Apropiat sau a nordului Africii. Pentru prima dată în istoria artei autohtone, tematica orientală este tratată în ansamblul ei, de-a lungul a aproape două secole.

Într-o scenografie expoziţională de excepţie sunt prezentate o suită de capodopere ale unor maeştri precum: Theodor Aman, Carol Pop de Szathmari, Ion Georgescu, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Ştefan Popescu, Nicolae Tonitza, Jean Steriadi, Nicolae Dărăscu, Victor Brauner şi mulţi alţii.

Pe lângă lucrările de grafică şi pictură, expoziţia Oglinzile Orientului cuprinde şi piese de artă decorativă: bijuterii, arme, veşminte sau vase realizate în diferite tehnici, care au făcut parte din mari colecţii de artă din România, în secolul al XIX-lea şi al XX-lea.

Expoziţia Oglinzile Orientului este însoțită de o serie de evenimente conexe precum: programe educative şi ateliere pentru familii, vizite ghidate şi conferinţe tematice. Participarea la aceste evenimente se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail programari@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19, conform unui program care va fi disponibil pe site-ul muzeului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.