OFERĂ o MASĂ CALDĂ unui OM AL STRĂZII prin inițiativa “Meniul în așteptare”

8

Supapa anunță inițiativa socială “Meniul în așteptare”

Supapa, un concept culinar creat din dorința de a oferi hrană sănătoasă atât pentru corp cât și pentru minte, anunță lansarea propriei inițiative sociale, sub denumirea “Meniul în așteptare”.

Acest proiect în derulare are ca scop oferirea unei mese calde unui om al străzii. Un client al restaurantului poate cumpăra un meniu de 15 lei, ce rămâne în așteptare până la sosirea unui om care are nevoie de el.

supapa

Poveștile deja încep să se strângă, iar oamenii ca Bogdan, care a pierdut totul și a rămas pe stradă din dragoste pentru soția lui, sunt o confirmare că proiectul este unul de viitor și motivează echipa să îl ducă mai departe și să caute susținători dornici să ofere un “meniu în așteptare”.

“Încă de la început, am gândit “Supapa” ca business responsabil. În acest sens, mergem pe trei direcții: lărgirea orizonturilor culinare pentru masa de prânz, susținerea economiei locale și implicare socială. Rețetele sunt cu totul aparte, la prețuri foarte mici, pentru ca eu cred că mâncarea sănătoasă nu trebuie să aibă prețuri prohibitive. De asemenea, ne străduim să gătim numai cu ingrediente românești și de sezon și să colaborăm cu furnizori români.” ne spune Mona Brătescu, Owner Supapa.

Inițiativa a pornit de la ideea de la a face un gest concret pentru comunitate și de a încuraja interacțiunea între oameni care nu ar avea ocazia să intre niciodata în contact și care nu și-ar înțelege reciproc mentalitatea, în acest caz corporatiștii și oamenii străzii. Masa, un moment de relaxare, este prilejul de a interacționa, un moment în care pot fi dărâmate barierele de clasă socială.

Oricine poate susține acest proiect, la simpla vizită în restaurant, prin achiziționarea unui “meniu în așteptare”, în valoare de 15 RON, pentru care se emite bon fiscal ca dovadă a plății și a încasării sumei. Echipa Supapa vă întâmpină cu bucurie la adresa B-dul Ion Mihalache, nr. 23, sector 1, București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

8 comentarii

 1. avatar

  Nu mai bine cumpar eu un meniu si il dau unui om nevoias?? Pentru siguranta…
  Nu vreau sa se inteleaga ca a-ti fi tepari…dar pentru constiinta mea asa as proceda.

 2. avatar
  Echipa RomaniaPozitiva on

  Pai sigur ca puteti sa faceti acest lucru. Nu va impiedica nimic. Asta insa nu e nicio problema pentru campania celor de la Supapa.

 3. avatar

  O idee ft buna si practicata de ceva timp in Europa. Eu cred ca primul pas consta in schimbarea mentalitatii romanului=> increderea in cei care vor sa faca bine + bunul simp si cresterea simtului responsabilitatii pentru ceea ce fac pt cei ca Supapa. Chiar voi merge la restaurant sa donez un pranz pentru ca vreau sa traiesc intr-o Romanie altfel

 4. avatar
  Diana Poustovan on

  Avem restaurante care promoveaza aceasta idee in Brasov? Eu am intrebat in cateva din centru si nu stie nimeni de SUPAPA. Exista o lista cu aceste restaurante undeva? Poate fi publicata?
  Eu zic asa: Nu ne priveste pe noi sa judecam cine va merge si cine nu va merge sa manance moca…Sa lasam cui are dreptul, sa judece acest lucru…
  Deunazi am trait socul vietii mele: cineva a intins o bancnota de 5 lei unul homeless, in statia de autobuz. Omul a multumit, a spus ca el nu este cersetor(!!! )si si-a rulat, tacticos, o tigara… Eu aveam bocanci imblaniti in picioare, iar adidasii lui erau legati cu sfoara. Era, totusi, o mandrie in ochii lui, asa ca tare as fi vrut sa-i aflu povestea.Nu cred, totusi, ca o mancare calda ar fi refuzat, daca i-as fi spus ca i-am lasat-o undeva, in asteptare…

 5. avatar
  Echipa RomaniaPozitiva on

  Diana, SUPAPA este in Bucuresti. In Brasov a scris cineva ca e un program asemanator la Bistro De L’arte.

 6. avatar

  Eu am pornit aceasta initiativa in urma cu 2 ani in Baia Mare , La Bacanie si am mentinut-o ,,calda,, pina la initiativa ANAF-lui, cind mi-a fost foarte,, greu,, sa explic mecanismul. Cu ajutorul clientilor am facut bucuria unor oameni sarmani atit prin a le oferi mincare cit si in a dirija banii catre nevoi speciale ( noi am ales cazul unor copii care aveau nevoie de rechizite pentru scoala si ne-am permis extravaganta de a cumpara unui adolescent o bicicleta) . Se poate si da semenii nostri se bucura la fel cum noi ne bucuram sa daruim.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.