Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Ocupăm Dâmbovița” își începe sezonul de vară

0

Proiectul de a repune Dâmbovița pe harta mentală a bucureștenilor și a vizitatorilor capitalei a atins o noua etapă: după trei ani de pregătire, iese în fine în public de-adevăratelea, într-un prim sezon de activare publică în zona Podului Unirii. Începând de astăzi, vom fi prezenți toată vara la Centrul Rowmania, de pe cheu și pe apă, între Podul Unirii și Biblioteca Națională. Noi suntem cei 99% care își iubesc orașul și râul care-l traversează!

“Dâmbovița a fost prea mult timp uitată de bucureșteni, însă ea poate să se învioreze și să înveselească Bucureștiul dacă ne purtăm frumos cu ea. Să vâslești sau pur și simplu să faci mișcare în aer liber în preajma unei apei este sănătos nu doar pentru oameni, ci și pentru apă. Sper ca Academia Rowmania să ajute la însănătoșirea Dâmboviței, a orașului și a oamenilor deopotrivă.” a spus Ivan Patzaichin.

Între Podul Unirii și Biblioteca Națională, în apropierea Centrului de Ecoturism Rowmania, vom redefini un spațiu public dedicat mișcării în aer liber, agrementului, dar mai ales învățării de lucruri noi.

rowmania

Lansăm astăzi, 24 iunie, la ora 19:00 Academia Rowmania, o academie în aer liber, de vară, de ploaie sau de timp frumos, care își propune să informeze, să educe, să distreze și să stimuleze.  Aici vor fi organizate cursuri de inițiere în vâslit cu canotca și de SUP (Stand Up Paddling), sesiuni de Yoga & fitness Sup, vizionări de filme și sau dezbateri despre ecoturism și turism lent, concerte și alte activități, care au loc pe mal, pe apă sau pe scena plutitoare instalată lângă Podul Unirii. Mai mult decât atât, vor putea fi închiriate canotci și plăci de SUP pentru plimbări în zona dintre Podul Unirii și Bibliotecă.

De marțea până duminica, de la 8 dimineața la 9 seara, de acum până în octombrie, redăm această porțiune de Dâmbovița și malurile ei orașului, într-o încercare de recuperare a unui spațiu public care, pe nedrept, și-a pierdut identitatea și frumusețea.

Seara de deschidere va oferi demonstrații de vâslit cu canotcile și cu plăcile SUP și se va încheia cu concertul MARA & Kult Studio de Romanian soulfull-funk nu jazz, pe o scena plutitoare.

Academia Rowmania este un proiect de parteneriat între Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si SupAcademy Romania, realizat în cadrul activităților de informare și educare cu privire la ecoturism, și de promovare a României ecoturistice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.