Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Obiceiurile alimentare sănătoase se învață încă de la grădiniță!

0

Grădinițele și școala Butterfly au lansat un program de viață sănătoasă dedicat copiilor și părinților lor. Din alimentația copiilor de la cele 3 grădinițe și a școlii a fost scos zahărul, în prepararea mâncării sunt folosite legumele și fructele proaspete, iar în programul fiecărei zile sunt incluse 2 ore de sport sau activități în aer liber.

Ziua Alimentatiei

Cei mai de succes oameni în plan profesional sunt aceia care și-au însușit și principiile unei vieți sănătoase și le respectă. Considerăm că este important să includem în educația pe care o oferim copiilor și modalitățile prin care pot duce o viață sănătoasă, care să le garanteze pe viitor și succesul personal, alături de cel profesional. Am inclus multe ore de sport în program, ne-am adaptat meniul și mergem pe variantele cele mai sănătoase ale fiecărui preparat. În plus, pentru că suntem conștienți că principiile unei vieți sănătoase nu vor fi însușite, dacă nu sunt urmate și în familie, ne concentrăm și pe o comunicare activă a acestor principii către părinții copiilor” declară Mădălina Gîdiuță, Fondator al Grupului Educațional Butterfly.

În luna octombrie la Butterfly a fost sărbătorită Ziua Internațională a Alimentației, printr-un workshop pentru copii susținut de cei de la Microgreens România ce i-au învățat pe copii ce și cum să manânce sănătos și alături de care copiii și-au creat propria grădină, iar îndrumați de Chef Nicolae Vasile au preparat o salată inedită.

Tot în luna octombrie și părinții și-au făcut temele despre nutriție, participând la workshopul “Principiile unei alimentații sanatoase”, susținut de medicul nutriționist Anda Avramescu în cadrul școlii Butterfly. La workshop au putut participa toți părinții dornici să afle mai multe despre nutriție, nu doar membrii comunității Butterfly.

Acțiunile dedicate însușirii unor principii de viață sănătoasă vor continua la Butterfly de-a lungul întregului an. O serie de articole despre alternativele cele mai sănătoase la alimentele îndrăgite de copii vor fi postate pe site-urile grădinițelor și școlii Butterfly în rubrica de Viață Sănătoasă: http://www.scoalabutterfly.ro/viata-sanatoasa/.

Articolele sunt semnate de Andreea Ion, Director Operațional al școlii Butterfly și specialist în nutriție, ce supraveghează modalitatea de alcătuire a meniului în toate sediile Grupului Educațional Butterfly.

Iată ce au învățat deja copiii de la Butterfly despre viața sănătoasă și doresc să transmită tuturor celor care doresc să aibă o alimentație echilibrată: https://www.youtube.com/watch?v=HIqr0HMJTyY

 

Pentru mai multe informații:

Alexandra Udrea

alexandra@whitewords.ro

+40 761 392 995

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.