Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OAR București lansează AGENDA URBANĂ: o platformă de informare și dialog despre calitatea vieții și mediul construit din capitală

0

Filiala din București a Ordinului Arhitecților din România, în cadrul Anualei de Arhitectură București 2020, lansează astăzi Agenda Urbană – o platformă online dedicată bucureștenilor. Proiectul a fost realizat împreună cu mai mulți colaboratori, specialiști în aria lor de expertiză, care au contribuit la direcțiile de dezvoltare pentru 10 teme cu impact semnificativ asupra calității vieții și a mediului construit.

Agenda Urbană este o platformă care își propune să încurajeze dialogul între factorii de decizie relevanți și cetățenii capitalei pentru identificarea celor mai bune soluții în domenii care afectează în mod direct calitatea vieții urbane, precum importanța spațiilor verzi și a spațiilor publice, mobilitatea și accesibilitatea, transparența decizională sau necesitatea conservării și reabilitării patrimoniului bucureștean. Toate cele 10 teme identificate pot fi consultate în cadrul platformei Agenda Urbană.

“Împreună cu profesioniști din domenii precum arhitectură și urbanism am reușit să realizăm o platformă de informare pentru bucureșteni care aduce în discuție aspecte ce țin de calitatea vieții și a mediului construit. Pe lângă informarea cetățenilor, OAR București își propune să faciliteze un dialog constructiv pe agenda publică locală cu privire la consilierea pe care instituția și colaboratorii proiectului Agenda Urbană ar putea să le ofere pe cele 10 teme identificate. Credem că se pot găsi soluții eficiente dacă înlesnim o colaborare și un dialog între specialiști, autoritățile locale și bucureșteni. Lansarea platformei Agenda Urbană reprezintă, astfel, și reafirmarea deschiderii noastre față de administrația locală și cetățenii locuitori ai capitalei de a ne pune la dispoziție expertiza și rețeaua de colaboratori profesioniști pentru a contribui activ la îmbunătățirea calității vieții și a mediului construit bucureștean”, a declarat Emil Ivănescu, președintele OAR București.

Fiecare temă identificată este prezentată în cadrul platformei Agenda Urbană în două moduri diferite: o scurtă animație explicativă, însoțită de informații, date statistice și exemple de bune practici din alte orașe europene.

Demersul OAR București a fost realizat în colaborare cu specialiști pe fiecare domeniu identificat, iar lista completă a colaboratorilor implicați în proiect este următoarea: arh. Cristi Borcan, arh. Mirona Crăciun, peisagist Diana Culescu, arh. Andrei Fenyo (vicepreședinte OAR București), Marian Ivan (Optar), dr. arh. Emil Ivănescu (Președinte OAR București), peisagist Ioana Marin, lect.dr.arh. Vera Marin, ing. Horia Mihnea, Marina Neagu (MKBT), arh. Gheorghe Pătrașcu, lect.dr.arh. Toader Popescu, Oana Preda (CeRe), prof.dr.arh. Iulia Stanciu, arh. Raluca Vișinescu, prof. dr. arh. Ana-Maria Zahariade (vicepreședinte OAR București).
Proiectul Agenda Urbană este coordonat de arh. Irina Meliță (vicepreședinte OAR București).

***

DESPRE FILIALA BUCUREȘTI A ORDINULUI ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA
Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială București este organizația profesională cu personalitate juridică de drept privat, apolitică, de interes public, autonomă, creeată în baza Legii nr.184/2001, prin care administrează dreptul de exercitare a profesiei de arhitect, având rolul de a reprezenta, promova și susține, la nivelul Municipiului București, interesele profesiei de arhitect. Atribuția principală a organizației este protejarea și promovarea calității produsului de arhitectură, urmărind exercitarea competentă și calificată a profesiei de arhitect cu respectarea Codului deontologic al acesteia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.