Oana Pellea, la Clubul de lectură Fanbook: “Viața e pe zile. Stoarceți fiecare clipă”

0

Oana Pellea și Marius Manole au fost invitații speciali ai Clubului de lectură Fanbook, organizat de către Asociaţia CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas, la libraria de la Cişmigiu, duminică 24 mai.

Fanbook_1

În cadrul activităţilor clubului, coordonate de profesoara Marilena Șerban, copiii au vorbit despre cartea ”Oscar și Tanti Roz” și despre griji, viață, credință, moarte, libertate, bucurii, fericire. În dialogul cu actorii, copiii le-au adresat întrebări despre felul în care se transpun în pielea personajelor, despre cum își aleg spectacolele în care joacă și despre ce îi copleșește.

“Ne transpunem pe scenă, ne folosim imaginația, ne aducem aminte stări, ajungem la un adevăr al nostru și ne imaginăm ce simte personajul,” a mărturisit Marius Manole.

La întrebarea “cum îți poți trăi viața fără a-ți face griji că se va termina prea repede?”, Oana Pellea a răspuns: “Cu frică sau fără frică, tot acolo ajungem. Să nu ne punem întrebarea, soluția e în clipa asta. Să nu o lăsați, să o stoarceți. Ce ați făcut frumos se adună la sfârșit de drum, dar trebuie să luptați.” De altfel,  Oana a mărturisit că a adăugat piesei „Oscar și Tanti Roz”, jucată alături de Marius Manole, pe scena teatrului Bulandra, cuvintele mamei ei: ”Viața e pe zile”.

La finalul întâlnirii, Oana Pellea a făcut o legatură emoționantă între scenă și întâlnirea cu copiii din cadrul evenimentului: “Cât veți trăi, veți avea spectacolul pe care îl meritați. La spectacole, de fapt, plătiți un bilet pentru a sta împreună cu niște oameni care vor să vă dăruiască ceva. Cadoul îl lași acolo sau îl iei”.

Clubul de lectură Fanbook este la a zecea întâlnire între copii și personalități culturale din mediul literar, cinematografic, artistic sau științific. Invitații pe care adolescenții au avut ocazia să-i întâlnească până acum au fost scriitorii Mircea Cărtărescu, Rui Zink, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, Adina Popescu, criticul de film Ileana Bîrsan, actorul Paul Ipate, geneticianul Octavian Popescu, jurnalistul și astrofizicianul Nic Sârbu, astronomul Adrian Șonka.

Următoarele întâlniri desfășurate de Fanbook vor avea loc sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 14 iunie, de la ora 11:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Scopul Clubului de lectură Fanbook este să trezeasca copiilor bucuria de a citi și dezbate o carte pe lună, de a-i învăța să caute și să cunoască oameni valoroși cultural, personalități care să-i inspire și să le dezvolte dragostea pentru literatură și cultură.

Fanbook_2

CSR Mindset, iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experienţă de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare şi management.  www.csrmindset.ro

Parteneri ai proiectului: Editura Humanitas, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, ANPRO (Asociația Națională a Profesorilor de Limba și Literatura Română ,,Ioana Em. Petrescu”), ASUR (Asociația Secular Umanistă România), WEBIT.

Sponsori principali: Amtest, Leaseplan

Credit foto: Viorel Anin

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează