Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oana Pellea, la Clubul de lectură Fanbook: “Viața e pe zile. Stoarceți fiecare clipă”

0

Oana Pellea și Marius Manole au fost invitații speciali ai Clubului de lectură Fanbook, organizat de către Asociaţia CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas, la libraria de la Cişmigiu, duminică 24 mai.

Fanbook_1

În cadrul activităţilor clubului, coordonate de profesoara Marilena Șerban, copiii au vorbit despre cartea ”Oscar și Tanti Roz” și despre griji, viață, credință, moarte, libertate, bucurii, fericire. În dialogul cu actorii, copiii le-au adresat întrebări despre felul în care se transpun în pielea personajelor, despre cum își aleg spectacolele în care joacă și despre ce îi copleșește.

“Ne transpunem pe scenă, ne folosim imaginația, ne aducem aminte stări, ajungem la un adevăr al nostru și ne imaginăm ce simte personajul,” a mărturisit Marius Manole.

La întrebarea “cum îți poți trăi viața fără a-ți face griji că se va termina prea repede?”, Oana Pellea a răspuns: “Cu frică sau fără frică, tot acolo ajungem. Să nu ne punem întrebarea, soluția e în clipa asta. Să nu o lăsați, să o stoarceți. Ce ați făcut frumos se adună la sfârșit de drum, dar trebuie să luptați.” De altfel,  Oana a mărturisit că a adăugat piesei „Oscar și Tanti Roz”, jucată alături de Marius Manole, pe scena teatrului Bulandra, cuvintele mamei ei: ”Viața e pe zile”.

La finalul întâlnirii, Oana Pellea a făcut o legatură emoționantă între scenă și întâlnirea cu copiii din cadrul evenimentului: “Cât veți trăi, veți avea spectacolul pe care îl meritați. La spectacole, de fapt, plătiți un bilet pentru a sta împreună cu niște oameni care vor să vă dăruiască ceva. Cadoul îl lași acolo sau îl iei”.

Clubul de lectură Fanbook este la a zecea întâlnire între copii și personalități culturale din mediul literar, cinematografic, artistic sau științific. Invitații pe care adolescenții au avut ocazia să-i întâlnească până acum au fost scriitorii Mircea Cărtărescu, Rui Zink, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, Adina Popescu, criticul de film Ileana Bîrsan, actorul Paul Ipate, geneticianul Octavian Popescu, jurnalistul și astrofizicianul Nic Sârbu, astronomul Adrian Șonka.

Următoarele întâlniri desfășurate de Fanbook vor avea loc sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 14 iunie, de la ora 11:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Scopul Clubului de lectură Fanbook este să trezeasca copiilor bucuria de a citi și dezbate o carte pe lună, de a-i învăța să caute și să cunoască oameni valoroși cultural, personalități care să-i inspire și să le dezvolte dragostea pentru literatură și cultură.

Fanbook_2

CSR Mindset, iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experienţă de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare şi management.  www.csrmindset.ro

Parteneri ai proiectului: Editura Humanitas, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, ANPRO (Asociația Națională a Profesorilor de Limba și Literatura Română ,,Ioana Em. Petrescu”), ASUR (Asociația Secular Umanistă România), WEBIT.

Sponsori principali: Amtest, Leaseplan

Credit foto: Viorel Anin

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.