Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O sărbătoare a teatrului, după șase ani de cursuri de actorie Aniversarea TeenMedia ACADEMY

0

Dacă ți-am spune că există oameni care-și dedică timp și viață teatrului, ne-ai crede? Și nu, nu este vorba despre actori profesioniști, ci despre oameni obișnuți cu suflete de actori, pasionați de dezvoltare personala și de cursuri de actorie. Luna septembrie adaugă încă un an pe harta experiențelor excepționale trăite pe scândură. Pentru că ne place să ne ținem prietenii aproape, te invităm la aniversarea a ȘASE ani de TeenMedia ACADEMY – de data aceasta cu două producții impresionante realizate exclusiv cu studenti ai cursurilor de teatru, care se vor juca pe scena Teatrului Național din București.

6 ani Teen Media copy

Facilităm întâlniri între teatru și oameni care sunt în căutarea acelui je ne sais quois ce le lipsește la un moment dat în viață. TeenMedia ACADEMY înseamnă bucuria jocului, regăsirea copilul din tine, nevoia de dialog și de a aparține unui grup, adrenalina scenei. Este mai mult decât simple cursuri de actorie sau de dezvoltare personala. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce școli ai absolvit, ci curiozitatea și deschiderea față de această lume. Fiecare aniversare înseamnă o celebrare a teatrului, iar vedetele petrecerii sunt studenții acestor cursuri de teatru, care reușesc de fiecare dată să strălucească pe scenă. Paradoxal, nu și-au dorit să fie actori, dar și-au luat în brațe misiunea și vă pot arăta și vouă ce înseamnă antrenamentul acestui curs de actorie.

În cadrul aniversării vor avea loc următoarele evenimente:
• Luni, 28 septembrie, ora 19:00, Sala Studio a Teatrului Național București I. L. Caragiale

GUMĂ DE MESTECAT
Cu: Ionuț Gurgu, Silvia Ciopată, George Stegaru/Grațiela Popa, Vitalie Teleman, Vlad Dobreanu, Ioana Codreanu, Angela Arva, Daniel Vlădesc, Mirela Topan, Ileana Daniela Anghel.
Coordonator spectacol: Florin Frățilă

Despre viață, care uneori glumește cu tine. Un bărbat mediocru, care nu reușește să se îngrijească de familia sa, începe să primească și mai multe palme din partea destinului. GUMĂ DE MESTECAT este o farsă a sorții, o tragicomedie despre o viață ratată. O poveste pe cât de amuzantă, pe atât de tragică, însă desprinsă dintr-o realitate a oamenilor comozi, fără țeluri, care și-au pierdut motivația undeva pe drum. Se pare că Dumnezeu privește totul de după perdea și dorește să ofere o lecție celor slabi…

MAȘINĂRIA CEHOV
De Matei Vișniec
Cu: Mihai Bădoi, Ionuț Gurgu, Iulian Babulea, Andrei Cotocu, Bogdan Stroe, Grațiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Tara Constantinescu, Cora Manole
Coordonator spectacol: Cristian Bajora

Toată lumea, când aude Cehov, aude teatru. Dar cine e Cehov azi și ce a rămas din el? MAȘINĂRIA CEHOV este un teatru al absurdului care îl aduce pe autor în viața personajelor sale. Înainte de moarte, ca o revelație, destinele unor personaje lăsate neterminate sunt continuate într-un univers fantastic, unde se îndeplinește fantezia oricărui scriitor – întâlnirea cu creațiile sale.

• In ajunul evenimentului vom prezenta un al treilea spectacol, realizat tot în urma acestui curs de actorie – duminică, 27 septembrie, ora 15:00, Teatrul În Culise – Calea Călărașilor nr. 55 (în incinta La Scena)

ȘCOALA LUDICĂ
De Ioan Groșan
Cu: Mihai Bădoi, Ionuț Gurgu, Iulian Babulea, Cosmin Ferenț, Andrei Cotocu, Bogdan Stroe, Grațiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Tara Constantinescu, Cora Manole
Coordonator spectacol: Cristian Bajora

Un spectacol jucăuș, în care se face haz chiar de necazul teatrului. O parodiere reușită a istoriei teatrului, un colaj ironic de personaje delicioase în care se amestecă influențele tragediei grecești cu accentele commediei dell’arte, Shakespeare, Moliere, Goldoni și chiar Caragiale tatăl împreună cu alți scriitori, într-o manieră pirandelliană. ȘCOALA LUDICĂ este un spectacol mereu viu, actual și proaspăt despre spiritul ludic și conștiința de sine.

Regizorul Cristian Bajora, inițiatorul acestui proiect, afirmă: ”Aceste cursuri de actorie au puterea să schimbe vieți, să vindece, să dezvolte, să unească. Din IT, economie, publicitate, drept, marketing, comunicare, psihologie etc. veniți spre noi pentru că vă doriți să vă destindeți și să cunoașteți alți oameni, să vă jucați puțin sau să prindeți mai mult curaj. Bucuria întâlnirilor și activitățile distractive din cadrul workshop-urilor sunt vinovate pentru nașterea unor adevărate prietenii. Într-un fel, acest curs de teatru continuă după orele de curs, când se organizează ieșiri în oraș sau repetiții extra pentru spectacolele pe care le pregătim. Cea mai mare mândrie a noastră? Că acest hobby a fost ridicat la rang de „al doilea job” sau chiar de job full-time. Da, cursul de teatru schimbă vieți!”

Curioși sau iubitori de teatru, sunteți așteptați – luni, 28 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național București, pentru a viziona două spectacole realizate și jucate cu suflet: GUMĂ DE MESTECAT și MAȘINĂRIA CEHOV. Biletele se pot achiziționa de la sediul Teatrului În Culise (Calea Călărașilor nr. 55 – cu rezervare la 0735 026 762) sau online de pe www.bilete.ro. Pentru mai multe detalii despre spectacole vizitați www.teenmedia.ro.

TeenMedia ACADEMY – Cursuri actorie: Aceste cursuri de teatru te ajută să faci primii paşi – fie către o carieră de actor, fie către descoperirea sinelui, fiind un adevărat motor pentru dezvoltare personala. După șase ani de experienţă în cursuri teatru, vrem să facem ceva mai mult: cursanţii noștri se întâlnesc cu un număr impresionant de profesionişti din domeniile teatrului şi filmului. În programă se regăsesc ateliere de dicţie-vorbire, pantomimă, improvizaţie, elemente de expresie non-verbală, mijloace de expresie în faţa camerei de filmat, cascadorie, clownerie, studiul textului dramatic și literar, studiul personajului. Vedeta cursului rămâne însă spectacolul de la final, care lasă o amprentă puternică și o amintire de neuitat în memoria participanților.

Mulțumim pentru susținere partenerilor: Șapte Seri, Teatral.ro, OrașulM.eu, Ziarul Metropolis, PeLipscani.ro, Metropotam.ro, CalendarEvenmente.ro, Port.ro, Eva.ro, Ziarul Ring, inFEST

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.