Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JAZZ: O saptămână plină de concerte la București și Sibiu

0

După un start în forță pe 14 mai, simultan la București și Sibiu, și primele zile ale Bucharest International Jazz Competition și Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, EUROPAfest 2015 își continuă seria celor 10 zile de evenimente astfel:

18 mai – concert extraordinar de jazz din Bucharest International Jazz Competition. Pe scena Teatrului Excelsior vor evolua: Shalosh | Israel, Zadeno Trio | Italia și Atom String Quartet | Polonia.

foto by George Negoita

Tot de pe 18 mai până la Gala EUROPAfest jazz-ul și clasicul se mută și în spațiul neconvențional al Caffe Festival Ibis. De la mijlocul festivalului dăm foaia și trecem într-un registru mai destins, cadrul formal al sălilor de teatru fiind înlocuit cu unul îmbietor, de cafenea. O atmosferă fără pretenții, în care muzica bună, atmosfera și relaxarea sunt notele de bază. Artiștii aduc puțin din aerul orașelor cosmopolitane în mijlocul publicului: 18 mai, Monofunktional | Austria, pe 19 mai – Mynah | Italia. Agenda este completată din 20 mai de spectacole explozive în care trupele reușesc un melanj interesant între stiluri și surpind prin originalitate și inovație – Jam Session, “Classic meets Jazz” și pe 22 maiBest of Jazz”.

Zilele de 21 și 22 mai aduc din nou concerte și în Sibiu, pe scena Sălii Thalia. Sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda, pe 21 mai, Orchestra Filarmonicii din Sibiu îi are ca soliști pe Edwin Kim – vioară si Melanie Chae – pian, din Coreea de Sud, iar pe pe 22 mai, finaliștii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti vor evolua în Extraordinary Classical Concert | Best World Violinists.

23 mai reprezintă punctul culminant al festivalului având loc Gala EUROPAfest. Pe scena Teatrului Odeon finaliștii Bucharest International Jazz Competition își vor disputa marele premiu. Tot cu aceeași ocazie are loc și decernarea premiilor concursului de vioară, iar Casa Regală va acorda Diploma de Excelență.

foto by Teodor Oroianu

Festivalul este o gură de aer proaspăt în peisajul bucureștean, unde publicul primește de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate și mai puțin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea publicului de genuri precum jazz, blues, clasic. De asemenea, asumându-și rolul de formator, facilitează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenților, în limita locurilor disponibile.

Încă 6 zile de răsfăț marca EUROPAfest – concerte, exuberanță, emoții și atmosferă electrizantă pentru un public care apreciază muzica de calitate, interpretările inedite și este curios să cunoască artiști din 45 de țări.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.