O şansă la un viitor mai bun pentru tinerii români, oferită de o româncă de 25 ani stabilită în Londra

0

Irina Alionte este o tânără antreprenoare de 25 de ani care are propria afacere în Londra şi a beneficiat de sistemul britanic de susţinere a unei cariere. Românca îşi doreşte acum să le arate şi altor tineri din România care sunt paşii îndeplinirii viselor profesionale. De aceea, Irina organizează conferinţa despre succes şi dezvoltare personală Born2Succeed, în cadrul căreia îi va aduce la Bucureşti pe toţi mentorii ei britanici.

irina alionteÎn 2012 Irina Alionte avea în România o afacere de familie de succes şi perspective de a parcurge traseul antreprenorial. Pe lângă experienţa de aici, Irina şi-a dorit să se specializeze urmând în Marea Britanie un masterat în Marketing şi Strategie la o şcoală de business de top: Universitatea Warwick.

Apoi, la 24 de ani, a luat cea mai curajoasă decizie din viaţa ei, aceea de a începe propria afacere pe cont propriu la Londra, oraş în care nu avea familie, conexiuni de afaceri şi nici nu ştia de unde să înceapă. Din fericire, a avut ocazia să cunoască antreprenori cu experienţă care au crezut în ea şi astfel a primit finanţare şi îndrumare de la cea mai mare organizaţie de mentoring din Marea Britanie.

Având susţinerea mentorilor, Irina a reuşit să extindă conceptul ei inovator de evenimente de fitness în mai multe oraşe din Anglia şi a primit premiul Best Business Growth după doar un an de la înfiinţarea afacerii. Între timp, Irina a devenit empowerment coach, a avut mai multe apariţii în prea scrisă din Marea Britanie şi a fost invitată la mai multe evenimente menite să inspire tinerii antreprenori.

În experienţa din România Irina a simţit de multe ori că nu există un sistem de susţinere pentru tinerii cu idei de afaceri care vor să îşi ia responsabilitatea asupra vieţii şi să îşi transpună viziunea în practică. Aşa că Irina îşi doreşte acum să le ofere tinerilor o şansă în plus şi să împărtăşească din experienţa ei, aducându-i în România pe cei care i-au fost aproape şi au ajutat-o să ajungă unde este acum.

“Au fost 3 persoane influenţe şi de succes care m-au insipirat pe parcursul experienţei mele antreprenoriale, antreprenori cu experienţă care călătoresc în toată lumea că speakeri internaţionali. Vreau să îi aduc în România pentru că eu cred foarte mult în tinerii romani, în potenţialul lor nebănuit şi în posibilitatea de a-şi transforma cele mai îndrăzneţe vise în realitate, au nevoie doar de un imbold.”, mărturiseşte Irina. Irina pregăteşte o conferinţă de un weekend, Born2Succeed, în cadrul căreia împreună cu mentorii săi le va transmite şi altor tineri români încrederea şi inspiraţia de care au nevoie. Ei le vor arăta participanţilor că totul este posibil atâta timp cât cred în forţele proprii şi îşi aleg modele de succes.

Cei trei mentori sunt cunoscuţi speakeri internaţionali ce îi vor învăţa pe tineri tot ce trebuie să ştie despre depăşirea fricilor şi transformarea obstacolelor în oportunităţi şi cum să se programeze mental pentru reuşită. Surpriza evenimentului Born2Succeed va fi momentul de boardbreaking, în care tinerii vor „sparge” în mod simbolic barierele pentru a atinge succesul pe care îl merită.

“Îmi doresc să atrag la acest eveniment tineri care sunt gata să acţioneze pentru a-şi vedea idealurile împlinite, care au ambiţii şi speranţe mari şi împreună cu ei eu sper că putem aduce schimbarea pe care vrem s-o vedem în România.” a mai adăugat Irina.  

Conferinţa Born2Succeed se va desfăşura în weekendul 15-16 martie 2014 şi va reuni trei speakeri britanici ce susţin prezentări în toată lumea: Tosin Ogunnusi, Empowerment Coach numărul 1 în Marea Britanie, Ketan Makwana şi Justin Devonshire, mentori de business şi antreprenori de succes. Evenimentul promite să fie unul plin de energie care să le transmită tinerilor inspiraţia pentru a ajunge acolo unde îşi doresc.

Born2Succeed_Facebook-Cover

Cei interesaţi să afle mai multe informaţii despre conferinţa Born2Succeed şi să acceseze o ofertă specială de preţ, sunt invitaţi să acceseze pagină: http://born2succeed.ro/earlybird .

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.