O poveste de Sânziene la Muzeul Theodor Pallady

0

Muzeul Naţional de Artă al României invită tinerii cu vârste între 13 şi 19 ani să descopere O poveste de Sânziene la Muzeul Theodor Pallady, miercuri, 24 iunie 2015, în intervalul orar 18.00 – 22.00. Acesta este un proiect iniţiat în cadrul programului de voluntariat Consiliul Adolescenţilor (CADO), din care fac parte 16 elevi din mai multe licee din Bucureşti.

Participarea se face în grupuri de maxim 6 persoane, doar pe baza programării prin e-mail la adolescent@art.museum.ro şi în limita locurilor disponibile.  Intrarea se face din 30 în 30 de minute, ultima fiind la orele 20.30. Durata unei vizite este de 45 de minute.

Accesul este gratuit.

O noapte de Sanziene la Muzeul Pallady

Membrii CADO vor intra în rolul Sânzienelor şi al Ielelor, ademenindu-i şi îndrumându-i pe adolescenţi, alături de grupul lor de prieteni şi colegi, într-un tur inedit al Muzeului Theodor Pallady. Odată cu lăsarea serii se va dezvălui o alta faţetă a muzeului, un tărâm al tradiţiilor şi superstiţiilor româneşti.

Vizita este una interactivă în care tinerii nu vor fi simpli spectatori, ci vor rezolva puzzle-uri şi vor cauta indicii. Astfel, scopul programului O poveste de Sânziene este să ofere protagoniştilor şansa de  a-şi crea propria poveste în muzeu, prin intermediul teatrului, al tehnicilor de storytelling şi al jocurilor inspirate din vânătorile de comori.

La finalul serii, participanţii pot savura un pahar de limonadă sau de ceai alături de voluntarii muzeului în frumoasă curte a muzeului Theodor Pallady (Str. Spătarului, nr. 22).

Cunoscut şi sub numele de Casa Melik, Muzeul Theodor Pallady adăposteşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, în cadrul căreia se evidenţiază câteva remarcabile pânze semnate de Theodor Pallady, precum şi un fond important de peste 800 de desene şi gravuri ale marelui pictor român. Alături de aceste lucrări, colecţia include şi pictură europeană din secolele XVI-XIX, sculptură antică greco-romană, egipteană, indiană, dar şi sculptură renascentistă italiană şi franceză, textile, piese de mobilier, ceramică orientală şi alte obiecte de artă decorativă.

Clădirea în care funcţionează muzeul este una dintre cele mai vechi şi frumoase din Bucureşti, datând din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Caracteristică pentru arhitectura civilă tradiţională românească prin cerdacul de la etaj, închis cu geamuri, scara interioară din lemn sau acoperişul cu streaşină lată, casa poartă numele celui mai important proprietar al ei, Iacob Melik, cel care s-a ocupat de renovarea casei în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, păstrându-i stilul original.

Un eveniment organizat de Consiliul Adolescenţilor (CADO).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează