O oră cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks care va răspunde întrebărilor în cadrul unei transmisiuni online

0

Julian Assange la Frontline Club Bucharest

O oră cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks care va răspunde întrebărilor în cadrul unei transmisiuni online. Evenimentul, organizat de Frontline Club București în parteneriat cu gândul.info, va avea loc marți, 19 mai, începând cu ora 17:30.

unnamed

Frontline Club București și gândul.info vă invită la un dialog cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Assange va fi în direct prin intermediul unei transmisiuni online și va răspunde întrebărilor timp de o oră, dialogul fiind moderat de Claudiu Pândaru, director editorial gândul.info și Andrei Luca Popescu, jurnalist gândul.info.

Julian Assange este un celebru jurnalist australian, fondator și redactor-șef al site-ului WikiLeaks, care publică documente secretizate provenite din scurgeri de informații. Assange este investigat în Statele Unite din anul 2010, după ce WikiLeaks a publicat o serie de documente militare și diplomatice secrete. Jurnalistul a primit azil politic din partea autorităților ecuadoriene în anul 2012, fiind găzduit și în prezent de Ambasada Ecuadorului din Londra. Pentru activitatea sa în cadrul WikiLeaks, Julian Assange a câștigat multiple premii internaționale pentru jurnalism, fiind considerat un promotor al libertății presei și jurnalismului de investigație.

Întrebări pentru Julian Assange se pot pune pe pagina de Facebook Frontline Club Bucharest dedicată evenimentului.

Discuția cu Julian Assange va fi urmată de proiecția filmului „1971”, prezentând cazul real al unui grup de activiști pentru pace, care publică documente secrete compromițătoare despre unele acțiuni ale FBI.

Claudiu Pândaru are o experiență în presă de 17 ani. Și-a început cariera la RFI, a continuat-o la Pro TV, unde a coordonat departamentul politic și a fost co-realizator al emisiunii “După 20 de ani”. În prezent, este director editorial al Mediafax Grup.

Andrei Luca Popescu are o experiență în jurnalism de 10 ani. A lucrat ca reporter special la CotidianulRomânia Liberă și Gândul, acoperind subiecte de investigație și reportaj. În 2011, a acoperit la Cairo revoluția din Egipt. A fost desemnat „Tânărul jurnalist al anului 2007”, la categoria Actualitate-Reportaj, de către Fundația Freedom House.

Eveniment organizat de Frontline Club Bucharest și gândul.info.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează