Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă versiune a aplicației Urban Hero, folosită într-un teambuilding de responsabilizare urbană

0
  • Ericsson și Adonis au colaborat pentru a dezvolta o nouă versiune a aplicației Urban Hero, aplicație care a câștigat anul aceasta locul al treilea la competiția internațională Ericsson Application Awards
  • Peste 150 de angajați Ericsson au testat recent noua versiune a aplicației Urban Hero în cadrul unui teambuilding de o zi, folosindu-se de noile capabilități ale acesteia pentru a cartografia locuri unde se pot face donații sau voluntariat, cât și locuri frumoase din București

Adonis Software a câștigat anul acesta, în mai, locul al treilea la competiția internațională Ericsson Application Awards, secțiunea pentru companii, cu aplicația Urban Hero, un proiect de responsabilizare urbană pentru dispozitive mobile care permite raportarea unor probleme generale cu care se confruntă un oraș, de la gropi în asfalt sau cabluri căzute până la gunoi depozitat în locuri nepotrivite.

După câștigarea premiului, Ericsson România a continuat să țină legătura cu echipa Adonis și, în urma mai multor întâlniri și schimburi de idei, au colaborat la extinderea capabilităților aplicației. Astfel, varianta actualizată permite atât cartografierea locurilor unde se pot face donații sau voluntariat, cât și a locurilor frumoase din București.

Locuri frumoase din Bucuresti - Biserica Stavropoleos

Aplicația Urban Hero în noua sa formă a fost utilizată de peste 150 de angajați Ericsson în cadrul unui teambuilding de responsabilizare urbană, menit să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă Bucureștiul, dar și a locurilor care merită văzute în capitală. Pe parcursul unei zile, angajații Ericsson au făcut peste 800 de rapoarte, sesizând mai multe aspecte problematice ale orașului, de la mobilier stradal deteriorat, semne de ciculație lipsă până la mașini sau clădiri abandonate și gropi în asfalt. În același timp, angajații companiei au folosit și noile capabilități ale aplicației pentru a cartografia locuri unde se poate face bine precum cantine pentru săraci, asociații de voluntariat sau aziluri și centre care primesc donații, dar și parcuri, bijuterii arhitectonice sau spații culturale din București. Acestea din urmă au fost cu atât mai importante pentru angajații Ericsson cu cât noua versiune a aplicației le-a permis să pună pe hartă proiectele caritabile și de voluntariat în care sunt implicați, făcându-le astfel vizibile și pentru alte persoane interesate să facă bine.

„Am fost foarte bucuroși să aflăm că o aplicație din România a câștigat locul al treilea la competiția desfășurată de Ericsson la nivel internațional, cu atât mai mult cu cât este o platformă potrivită unui centru urban modern, în plină dezvoltare, așa cum este și Bucureștiul, și care poate contribui la responsabilizarea oamenilor care locuiesc aici”, a spus Giovanni Dalla Vedova, Head of Sales Ericsson România & Moldova.

„Discutând cu echipa Adonis, am început să ne gândim la potențialul ascuns al aplicației, acela de a acționa, de a găsi soluții la probleme și de a evidenția aspectele pozitive care există într-un oraș. Împreună, am gândit o versiune actualizată a Urban Hero care include o categorie numită Reports for Good și care permite cartografierea instituțiilor unde se pot face donații sau acțiuni de voluntariat și a zonelor frumoase din capitală. Colegii mei au petrecut o zi întreagă testând noile capabilități ale aplicației și au fost absolut încântați de posibilitatea de a face cunoscute cauzele care sunt importante pentru ei, dar și locurile din oraș care le plac”, a mai adăugat acesta.

„Ca dezvoltatori, nu ne dorim nimic mai mult decât să ne îmbunătățim aplicațiile pe care le creăm și să le adaptăm cerințelor utilizatorilor,” a explicat Ancu Radu, Business Development Manager Adonis Software. „Tocmai de aceea, ne-am bucurat să colaborăm cu Ericsson și să adaugăm noi capabilități acestei aplicații de care suntem mândri. De la început, Urban Hero a fost gândită ca o unealtă de crowdsourcing pentru a aduna și organiza problemele existente dintr-un oraș. În același timp însă, un oraș are mai multe fațete și este important să nu uităm de aspectele pozitive, care, în București mai ales, ar trebui promovate mai puternic.”  

Aplicația Urban Hero este disponibilă gratuit în Google App Store și se poate accesa la adresa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adonissoft.urbanhero&hl=ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.