Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă serie de conferințe din culisele expoziției Arbori Bătrâni

0

Sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 16, Galeria Posibilă și Muzeul Național al Țăranului Român organizează o nouă serie de conferințe dedicate expoziției Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!, deschisă la Sala Tancred Bănățeanu. Galeristul Matei Câlția, fotograful Florin Ghenade, curatorul Alexandra Manole și omul de comunicare Corina Bordeianu vor analiza proiectul din perspectiva echipei de proiect și vor pune în lumină partea nevăzută a expoziției și procesul din spatele realizării și promovării ei.

CONFERINȚE

Matei Câlția – Peisaj la Galeria Posibilă. „În urmă cu 20 de ani, peisajul și natura vie erau subiecte care nu emoționau, acum importanța lor este de necontestat.” Matei va discuta despre cât de important este să înțelegem peisajul, dar și despre cum a apărut și s-a dezvoltat acest subiect în cadrul Galeriei Posibile.

Florin Ghenade – Artist Talk. Florin va povesti cum s-a dezvoltat proiectul după 6 ani de la primele imagini și după 3 ani de la începutul colaborării cu Galeria Posibilă. „Ce se întâmplă dacă epuizăm sau îndepărtăm straturile de informație de pe trunchiul imaginilor, dacă dăm antropologiei ce-i al antropologiei, biologiei ce-i al biologiei, istoriei ce-i al istoriei, ecologiei ce-i al ecologiei? Ce se întâmplă dacă desprindem și dimensiunea curatorială ca un demers de sine stătător? Ce-i rămâne autorului, ca motivație, ca artist? ”

Alexandra Manole – Experiența vizitatorului. „Felul în care construim expozițiile și felul în care ele ajung la vizitator este din ce în ce mai puțin static.” Conferința Alexandrei va pune accentul pe experiența vizitării expoziției, care, în ultimul timp se transformă într-un spațiu de cunoaștere, de cercetare, de experimentare și învățare.

Corina Bordeianu – Expoziția Arbori Bătrâni în Social Media. Corina va vorbi despre diferențele dintre comunicarea comercială și cea culturală, dar și despre regulile specifice mediului cultural, pe care le-a descoperit prin intermediul proiectelor Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină! și Ștefan Câlția. Obiecte Grăitoare.


PROGRAM

  • 16:00–17:00 Matei Câlția – Peisaj la Galeria Posibilă

  • 17:00–18:00 Florin Ghenade – Artist talk

  • 18:00–19:00 Alexandra Manole – Experiența vizitatorului

  • 19:00–20:00 Corina Bordeianu – Expoziția Arbori bătrâni în Social Media

Data: sâmbătă, 9 februarie, orele 16 – 20

Loc: Clubul Țăranului, Muzeul Național al Țăranului Român

Intrarea este liberă

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.facebook.com/events/340557930130063/

Despre expoziție

Florin Ghenade a călătorit timp de 6 ani prin țară fotografiind arborii seculari: i-a documentat pe întuneric, în peisajul lor natural, iar pe lumină a întâlnit comunitatea din jurul acestora, printre care și un tânăr cioban ale cărui vorbe așază subtitlul expoziției: Să fie întuneric, da’ să fie lumină!

Expoziția Arbori Bătrâni poate fi vizitată la Muzeul Național al Țăranului Român de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, până pe 10 martie.

Despre conferențiari

Matei Câlția este manager la Galeria Posibilă, licențiat al Facultății de Arte Plastice UNArte București, secția Pictură.

Florin Ghenade este artist, licențiat al Facultății de Arte Plastice UNArte București, secția Foto-Video.

Alexandra Manole este curator la Galeria Posibilă. A absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Artă București și masterul Comparative Arts and Media Studies din cadrul Vrije Universiteit, Amsterdam.

Corina Bordeianu a absolvit studii de psihologie și comunicare în București și are o experiență de peste 10 ani de zile în comunicare digitală şi social media în România. În prezent, lucrează în comunicare în Olanda.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.