O nouă serie de absolvenți la Scoala sigurantei Tedi

0

A fost multă bucurie la Școala Gimnazială nr. 88 din București! Elevii clasei I care au participat în anul școlar 2018-2019 la cursurile Școlii siguranței Tedi au trăit intens emoția absolvirii acestor cursuri. Împreună cu reprezentanții Poliției Române – partener al programului alături de Ministerul Educației Naționale – cei mici au făcut o scurtă recapitulare a informațiilor însușite pe parcursul anului școlar și au asistat la demonstrațiile captivante ale polițiștilor. Nu în ultimul rând, absolvenții au organizat și o ceremonie de predare a ștafetei către elevii claselor pregătitoare care vor participa, în anul școlar 2019-2020, la următoarea ediție a programului Școala siguranței Tedi.

Evenimentul de la Școala Gimnazială nr. 88 a marcat încheierea celei de-a 4-a ediții a Școlii siguranței Tedi, ediție la care s-au înscris 41.418 de elevi de clasa I din toată țara. Aceștia se adaugă celor peste 100.000 de elevi care au absolvit Școala siguranței Tedi între anii 2015-2018.

Școala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi. Proiectul Școala siguranței Tedi se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Poliția Română.

Satisfacția de a avea o nouă generație de absolvenți ai Școlii siguranței Tedi este foarte mare. Elevii au știut răspunsurile la toate întrebările adresate de către polițiști cu privire la diverse situații de risc, dovadă că informațiile oferite pe parcursul anului au fost însușite cu brio. Ne bucurăm că ne-am atins obiectivul de a avea copii informați și în siguranță. Acest lucru se datorează reprezentanților celor doi parteneri ai proiectului – Ministerul Educației Naționale şi Poliția Română – cărora inițiatoarea programului, compania Maspex Romania, le mulțumește încă o dată pentru implicarea desăvârșită din fiecare an al Școlii siguranței Tedi. – Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Programul s-a derulat pe tot parcursul anului școlar 2018-2019 și a avut drept scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Suntem încrezători în impactul pe care îl are acest program în rândul copiilor. Numărul tot mai mare de învățători care se implică în acest demers și solicită prezența polițiștilor la orele de “siguranță pentru viață” ne oferă speranța că generațiile de elevi vor deveni adulți responsabili. Prin joc și exemplificări sugestive, cei mici învață cum să reacționeze, cum să relaționeze și cum să facă față evenimentelor cotidiene. Pericolele pot fi depășite dacă știi să ceri ajutorul specialiștilor! – Ramona DABIJA – Comisar șef de poliție, Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul General al Poliției Române.

Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social și emoțional prin joacă. Programul Școala siguranței Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații.

Am participat pe parcursul acestui an școlar la programul Școala siguranței Tedi. A fost un proiect interesant, elevii au participat cu drag și multă implicare la toate activitățile propuse. Am învățat multe lucruri noi și utile, am experimentat diverse situații și am învățat cum să reacționăm, cum să ne comportăm când suntem singuri. Mulțumiri! – prof. înv. primar Camelia Gheorghiță, Scoala Gimnazială nr. 88, București

Tedi asigură gratuit suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuși şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii vor învăța reguli de siguranță rutieră, siguranță la joacă și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situațiile periculoase.

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă vastă pe piaţă şi un portofoliu variat de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate, apă minerală naturală plată şi carbogazificată. Compania se implică activ în proiecte adresate copiilor şi desfăşoară programe sociale educative care vizează siguranţa acestora (Şcoala siguranţei Tedi) şi practicarea sportului şi a mişcării (Cupa Tymbark Junior, Start la mişcare cu Tedi).

Detalii privind desfășurarea proiectului pot fi urmărite pe www.scoalatedi.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.