Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă săptămână de cinema în aer liber pe Insula Artelor

0

Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează, în perioada 20 august-15 septembrie, cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Cinema în aer liber”. Prima săptămână de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-a derulat cu succes, cu un public de peste 3000 de spectatori. În săptămâna 27 august – 1 septembrie, proiecțiile sunt programate să înceapă de la ora 20:30. Intrarea este liberă.

Săptămâna aceasta, publicul va avea ocazia să urmărească trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universală, realizate în ultimul an și trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

27 august: MEDITERRANEO, R. Gabriele Salvatores, câștigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 1992, Premiul Publicul la Palm Spring IFF, Premul David di Donatello pentru Cel mai bun film

Sinopsis: Al Doilea Război Mondial. Un vas italian lasă pe o mică insulă din Grecia un grup de soldați însărcinați cu misiunea de a depista orice navă inamică și de a apăra insula, în caz de nevoie. Sătucul de pe insulă pare abandonat și nici un inamic nu-și face apariția la orizont, așa că soldații încep să se relaxeze. În fapt, insula nu este părasită, iar când localnicii își dau seama că italienii sunt inofensivi, ies din ascunzătorile din munți și își continuă viața pașnică.

28 august: PĂSĂRI CĂLĂTOARE, R. Cristina Gallego, Ciro Guerra, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cairo, Premiul Publicului la Los Cabos.

Sinopsis: Nordul Columbiei, anii ’70, o societate condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

29 august: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, Nominalizat la Oscar, Globul de aur și BAFTA pentru Cel mai bun film străin, câștigător al Premiului Juriului și al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018

Sinopsis: Filmat în haoticele cartiere din Liban, Capernaun prezintă povestea inspirațională a unui băiețel libanez care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experiență în actorie, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil, o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas. Zain își va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

30 august: MALENA, R. Giuseppe Tornatore, 2 nominalizări la Premiile Oscar, 2 nominalizări la Globurile de Aur, În competiție la Berlinale în 2001, nominalizat la EFA pentru Cea mai bună actriță

Sinopsis: Filmul spune povestea dulce-amară a Malenei (Monica Bellucci), tânăra și frumoasa văduvă care inspiră independența, curajul și hotărârea unui băiat de a-și urma visul în pofida haosului și intoleranței războiului. Malena este o fabulă emoționantă despre puterea imaginației și pericolele maturizării. Tornatore vorbește despre adolescență – despre frumusețe, senzualitate, răzbunare, nebunia războiului și dorința de romantism care deschid ochii unui copil către înțelegerea dragostei și responsabilității

31 august: TOATĂ LUMEA ȘTIE, R. Asghar Farhadi, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 2018, 8 nominalizări la Premiile Goya

Sinopsis: „Toata lumea stie” îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) și Ricardo Darín (Alejandro) și spune povestea Laurei, care călătorește împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neașteptate transformă, însă, această revedere într-o criză care scoate la suprafață un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbește.

1 septembrie: HOȚII DE BICICLETE, R. Vittorio Di Sica, Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu, câștigător al Globului de Aur pentru Cel mai bun film străin și al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri și, prin selecția prezentată, urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio București FM, Agerpres, Cațavencii, Eva.ro, acasa.ro, Catchy, Blog de Cinema, Movie News, filme-carti.ro.Detalii despre filme şi programul complet pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.