O nouă oportunitate pentru sectorul neguvernamental: Seminariile ONGlex

0

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) anunţă începerea seriei de seminarii ONGlex, evenimente prin intermediul cărora îşi propune să prezinte teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental. Seminariile sunt organizate în cadrul proiectului “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România” , finanţat de Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe şi derulat de FDSC în parteneriat cu 5 firme de avocatură:  Kinstellar SPARL, Clifford Chance Badea SCA, White & Case, Pachiu SCA, DLA Piper Dinu SCA şi Radu Taracila Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP. Primul seminar va fi organizat în parteneriat cu firma de avocatură Kinstellar şi va avea loc pe data de 1 martie 2012, în Bucureşti, locaţia şi ora exacte urmând să fie comunicate ulterior.

Participarea este asigurată în limita locurilor disponibile şi gratuită.

Înscrierile vor avea loc între 13 – 23 februarie.

Seminariile ONGlex vor fi organizate periodic de către FDSC, în dorinţa de a sprijini organizaţiile neguvernamentale în clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discuţiile vor viza aspecte practice cu care reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale se întâlnesc în activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atât prezentarea temelor juridice de către specialişti în drept, cât şi intervenţia participanţilor.

Primul seminar din seria ONGlex va avea loc pe data de 1 martie 2012 şi va avea ca tema “Contractul de muncă în noul cod al muncii”. Evenimentul se adresează ONG-urilor din domeniul social, dar şi organizaţiilor din alte domenii, care derulează iniţiative de advocacy. Specialiştii în dreptul muncii de la firma de avocatură Kinstellar vor aborda aspecte legate de:

  • Încheierea contractului individual de muncă (CIM)
  • Clauză de confidenţialitate şi clauză de neconcurenţă
  • Cumulul de funcţii la acelaşi angajator versus CIM şi convenţie/contract de cesiune de drepturi de autor
  • Contractul individual de muncă pe durată determinată
  • Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului (individuală şi colectivă)
  • Răspunderea disciplinară, daune morale
  • Răspunderea patrimonială
  • Sindicatele / reprezentanţii salariaţilor, contractele colective de muncă
  • Sancţiuni pentru angajatori

’’Suntem onoraţi să participăm cu expertiza noastră juridică la organizarea primului seminar ONGlex şi să oferim astfel soluţii pertinente problemelor cu care se confrunta organizaţiile neguvernamentale din Romania’’, a declarat domnul Bogdan Bibicu, Partener Kinstellar.

Condiţiile de participare pentru seminarul din 1 martie sunt disponibile AICI.

Formularul de participare este disponibil AICI.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independenta, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizaţii”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc. Proiectul “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România” îşi propună să faciliteze accesul reprezentanţilor sectorului neguvernamental la informaţii de ordin juridic, oferite de către specialişti în drept.

Despre Kinstellar

Kinstellar este o firmă regională independentă de avocatură, creată pentru a oferi consultanţă companiilor şi instituţiilor financiare din ţările Europei Emergente. Cu birouri în Belgrad, Bratislava, Bucureşti, Budapesta, Istanbul şi Praga, echipa Kinstellar a fost implicată în cele mai mari şi complexe tranzacţii din regiune în ultimii mai bine de 10 ani. Având o echipă de peste 130 de avocaţi, Kinstellar oferă expertiză,  în principal, în dreptul corporatist / fuziuni & achiziţii, drept bancar şi finanţări de proiecte, drept imobiliar, litigii, dreptul muncii, restructurări şi insolvenţă, energie, media şi IT, private equity şi dreptul concurenţei.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.kinstellar.com

www.fdsc.ro

www.stiriONG.ro

www.copiisitineri.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează