O nouă generație de super antreprenori în industria alimentară – Hubcelerator Food

0

O nouă generație de super antreprenori în industria alimentară

Hubcelerator Food este acceleratorul dezvoltat de Impact Hub Bucharest și dedicat antreprenorilor care vor să pornească o afacere în industria alimentară. În doar 10 săptămâni, participanții au fost susținuți să treacă de la idee la un model de business validat în piață, prin intermediul workshop-urilor și training-urilor pe teme precum: vânzări, marketing, previziuni financiare, taxe și contabilitate, legislație, prototipare etc.

Programul s-a încheiat pe 11 decembrie, cu un eveniment de absolvire, unde cei 8 antreprenori și-au prezentat startup-urile, evoluția și planurile de viitor. Startup-urile care au încheiat cu succes acceleratorul sunt:

  • Livrăm Dulce – Primul marketplace din Romania destinat producătorilor și laboratoarelor de dulce ce asigură livrarea către consumatorul final cu mașini proprii cu frig

  • Taraba Virtuală – Platforma care aduce piața la tine

  • Micul Patiser – Torturi și prăjituri la comandă, cu ingrediente premium, marca Florentina Ghilencea

  • Nooca by Ciprian Scutar – Unturi din nuci și semințe

  • Sorin Vlad cu Workshop-uri culinare Secretele unui Chef

  • Sweets & Lo – Pastry Boutique by Loredana Botila

  • Bob de Dulce by Andreea Banu, pornit de la culegerea de rețete adunate cu grijă de către bunica Andreei la adevărații cofetari ai fabricii de ciocolată din București de după al Doilea Război Mondial

  • Tummy app – Eroul ce combate risipa alimentară, prezentat de Elias Debs

Pe parcursul celor 10 săptămâni de program, antreprenorii au lucrat cu mentori și training din industrie și nu numai: Ana Consulea (Cofetar & Fondator Zexe Braserie), Bogdan Doltu (Partner Maidan & BurgerFest),  Cristina Mazilu (Founder Mazilique), Fadi Drăghici (Owner BITE & Alef Espresso Bar), Radu Tănase (Managing Partner Condimental și .calif), Teodora Juravle (Marketing & Communications Director Vel Pitar), Alex Glod (Senior Trainer, TEDx Speaker & Udemy Instructor), Irina Popescu (Business Owner Positive Projects). Lista completă a antrenorilor de super eroi este disponibilă pe www.hubcelerator.ro

Este a șasea ediție a acceleratorului Hubcelerator și prima pe care o dedicăm exclusiv industriei alimentare și mă bucur că am cunoscut antreprenori care încearcă să aducă o schimbare în domeniu. Am observat cât au crescut, cât au învățat și și-au adaptat planurile și modelul de business, astfel încât să dezvolte startup-uri scalabile și stabile. Am încredere că vor reuși și le suntem alături în continuare, prin comunitatea Impact Hub Bucharest” a declarat Lucian Grămescu, Incubation Manager la Impact Hub Bucharest.

Hubcelerator Food este o ediție specială a acceleratorului Hubcelerator, dezvoltat de Impact Hub Bucharest din 2013. De-a lungul celor 6 ediții, Impact Hub Bucharest a reunit peste 140 de super eroi, antreprenori cărora le-am oferit toate resursele necesare pentru a ajunge de la idee la un model de business valid în doar 10 săptămâni. De-a lungul celor 6 ediții, peste 1500 de potențiali clienți au fost abordați pentru validarea business-ului și s-au strâns 25.000 de euro prin 7 campanii de crowdfunding.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.