Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă generație de bursieri Tinere Talente s-a prezentat în cadrul evenimentului IDENTITĂŢI – expoziție și recital

0

Tinerii artiști, selectați ca bursieri în cadrul programul Tinere Talente al Fundației Principesa Margareta a României, s-au prezentat ieri, prin expoziția și recitalul Identități, găzduite la Elite Art Gallery.

Expoziția “Identități” este deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery și este evenimentul de debut al tinerilor talentați în arte vizuale și muzică, care au fost selectați ca bursieri în cadrul programului, ediția 2018. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 18 aprilie și a debutat cu un recital de muzică clasică susținut de bursierii Tinere Talente.

În cel de-al șaptelea an al evenimentului Identități, bursierii expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic. Expoziția va fi deschisă în perioada 18 – 20 aprilie 2018, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

În luna ianuarie a acestui an, Fundația Principesa Margareta a României a organizat o selecție națională, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediția 2018.

Programul Tinere Talente susține și promovează artiști din familii modeste, care nu își pot dezvolta potențialul din cauza lipsurilor materiale. Aceștia vor primi burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltare artistică, pe perioada unui an calendaristic. În plus, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, masterclass-uri și ateliere, de a achiziționa instrumente și materiale de lucru. Totodată, tinerii vor avea ocazia ca, pe tot parcursul anului, să se întâlnească cu mentori – artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic.

Fundația Principesa Margareta a României mulțumește pentru implicare membrilor juriului care au dăruit din timpul lor pentru a îi selecta din 100 de candidați pe cei 30 de bursieri. De asemenea, mulțumește pentru generozitate partenerilor și sponsorilor care susțin financiar programul Tinere Talente, ediția 2018.

Parteneri Tinere Talente 2018: BRD-Groupe Societe Generale și Kaufland România

Sponsori: Groupe Renault – Kultho – Deutek – Negro 2000 – Sofmedica – ISS Facility Services – Hotel Siqua – Axxess Capital – Dentons – Residence Hotels – Star Storage – Film Experience – Piano Forte

Instituții partenere: UNMB, Filarmonica George Enescu, Teatrul Național București, Elite Art Gallery

Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta a României împreună cu tatăl său, Regele Mihai I.  De-a lungul celor 28 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.  Fundația Principesa Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Despre Elite Art Gallery

Elite Art Gallery este un proiect inițiat în 2008 de către Asociația Elite Art Club UNESCO în urma dezvoltării proiectului „Pictori de azi la Balcic”. Obiectivele Elite Art Gallery sunt promovarea artei și a valorilor specifice culturii românești, sprijinirea tinerilor artiști, dar și a eforturilor de recuperare în arta modernă și patrimoniu. Asociația implementează proiecte în domeniul artei vizuale, al muzicii dar și proiecte educaționale.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.