Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O noapte cât un festival: Rocanotherworld vine la București cu o experiență unică

0

Rocanotherworld coboară de pe pârtia din Iași și aterizează pe 28 noiembrie 2019, de la orele 18:00, la București, în Expirat. O manifestare-pilot, un festival de-o noapte, un experiment binevenit și un demers curios care își propune să angreneze publicul bucureștean în spiritul inimos al festivalului ieșean.

Rocanotherworld este dedicat comunității ca un simbol al celebrării creativității, al sufletelor libere și altruiste, iar toate activitățile sunt conturate în jurul conceptului de sharing. Între obiectivele festivalului se numără susținerea artiștilor din diverse sfere de activitate, cât și atragerea atenției asupra problemele actuale ale societății și sporirea implicării comunității în rezolvarea sustenabilă a acestora.

Robert și familia lui au nevoie de ajutor ca să se mute în casă nouă de Crăciun

Cauza evenimentului din 28 noiembrie reprezintă finalizarea casei pentru Robert și familia lui, un copil din Iași cu boala Duchenne, care va fi dat afară în luna decembrie din ghetoul în care locuiește în prezent. Această manifestare este realizată în parteneriat cu Casa Share.

Bogdan Tănase, fondatorul Casei Share, alături de frații săi, a donat casa părintească și a strâns finanțele necesare renovării acesteia prin organizarea unor campanii de strângere de fonduri în perioada octombrie – noiembrie. Evenimentul de la Expirat continuă linia de strângere de fonduri, astfel că banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi donați către Casa Share. De acești bani este nevoie pentru realizarea tencuielii din interior, achiziționarea instalațiilor sanitare și termice, mobilei și a unui căruț rulant electric, toate acestea reprezentând ultimele lucruri necesare familiei lui Robert pentru a se muta în noua lor casă înainte de Crăciun.

Artiștii care se alătură cauzei evenimentului și alcătuiesc line-up-ul serii sunt D-L Goe, We Singing Colors, Pistol cu Capse. Biletele, reprezentând donația pentru susținerea cauzei evenimentului, pot fi achiziționate atât în avans, cât și în seara respectivă.


Suntem onorați să vedem interesul din ce în ce mai mare al artiștilor care concertează pe scena Rocanotherworld. Energia publicului și sprijinul partenerilor care ni se alătură în demersul nostru lăsa o culoare frumoasă în urmă, ne dau forță să fim mai curioși, mai diferiți și mai deschiși către ceilalți, de la ediție la ediție. De această dată, prin mutarea pentru o seară a festivalului la București vrem să ajutăm o familie din Iași, pentru care, împreună cu partenerii de la Casa Share, construim o locuință. Comunitatea locală din Iași și nu numai are nevoie de implicarea noastră, a tuturor și suntem convinși că prin fiecare gest de bunătate suntem mai aproape de o lume mai bună”, declară Patricia Butucel, Director al Festivalului Rocanotherworld.

Publicul bucureștean este invitat joi, de la orele 18:00, în Expirat (Str. Constantin Istrati 1), Halele Carol, Sala Compresoarelor, să cunoască echipa festivalului și să aducă laolaltă energiile creative, alături de artiștii invitați.

Anul acesta, la a patra ediție Rocanotherworld au participat peste 40.000 de oameni, s-au implicat peste 140 de voluntari, iar pe cele patru scene au performat 96 de trupe și DJ. S-au organizat șase dezbateri pe teme culturale, cu invitați din întreaga țară. Fondul artiștilor Rocanotherworld a finanțat două proiecte de sculptură, aflate în prezent în Parcul Expoziției din Iași.

***

Despre Festivalul Rocanotherworld

Rocanotherworld este un festival de artă, muzică și gastronomie organizat la Iași in memoriam Ioan Dan Niculescu, zis și „Roca”. Valorile promovate sunt inspirate din viața și felul său de a fi: curios, diferit și pentru ceilalți. În 2019, Rocanotherworld a ajuns la a patra ediție și a strâns peste 40.000 de oameni dornici să împărtășească viziunea festivalului și să contribuie la cauzele susținute. Fiecare eveniment militează pentru o cauză socială, astfel că fondurile strânse sunt direcționate către acestea. Prin intermediul festivalului, organizatorii își doresc să se implice cât mai mult în comunitate și să sprijine diverse cauze, persoane aflate în nevoie și nu numai.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Parteneri: Expirat, Casa Share

Parteneri media: Radio Guerrilla

#BeCurious #BeDifferent #BeForOthers


Website:
www.rocanotherworld.com
Facebook:
https://www.facebook.com/rocanotherworld/
Vimeo:
https://vimeo.com/rocanotherworld
YouTube:
http://yt.vu/+rocanotherworld

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.