Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O LECȚIE DE … ZBOR PRIN POVEȘTI LA TEATRUL ION CREANGĂ

0

Premieră oficială: sâmbătă, 31 octombrie, ora 12.00

Eveniment găzduit de Teatrul Elisabeta

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

Teatrul Ion Creangă produce primul spectacol de teatru-dans adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani: „Zbor prin povești, o aventură pusă în scenă de Violeta Dincă, după o idee de Andrei Răduț. Lecția inedită de zbor propune o coregrafie jucăușă, care pune în valoare abilităţile fizice ale actorilor, și o serie de proiecții video care completează spectacolul. Astfel, eroii interacționează cu cea mai frumoasă dintre lumile posibile: lumea poveștilor.

„Zbor prin povești” se înscrie în rândul producțiilor realizate în cadrul programului „Educație timpurie. Teatru pentru copii între 0 și 6 ani”, menite să promoveze beneficiile aplicării conceptului de educație timpurie în artele spectacolului pentru copii, încurajându-i pe cei mai mici dintre spectatori să se implice în poveste, să interacționeze cu artiștii şi să învețe despre lumea din jurul lor.

Zbor_prin_povesti_Teatrul_Ion_Creanga_6.10.2015_by_Alexandra_Jitariuc_92

Producția a avut avanpremiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” (3-10 octombrie 2015), fiind răsplătit de juriul alcătuit din specialiști din România și din afara granițelor cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol adresat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Premiera oficială are loc sâmbătă, 31 octombrie, ora 12.00, la Teatrul Elisabeta (Blvd. Regina Elisabeta, nr. 45), în prezența echipei de creație. Biletele pentru premieră – precum și pentru următoarele reprezentații din luna noiembrie – sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, sau la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe informații despre spectacol, program și bilete sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

ZBOR PRIN POVEȘTI

Teatru-dans pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani
Durata: 30 de minute

Regia și coregrafia: Violeta Dincă

Scenografia și scenariul: Andrei Răduț

Asistent scenografie: Roxana Dumitrache

Muzica: Radu Mihalache

Animație: Magic Mushroom Studio & Andrei Răduț

Cu: Ema Constantin, Mihai Cojocaru, Mihai Verbițchi

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.