Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O introducere in dialogurile lui PLATON

0

PlatonFundatia Calea Victoriei va invita incepand de marti, 22 martie, ora 119:00, la cursul O introducere in dialogurile lui PLATON alaturi de lectorul Mario Barangea.

Din punctul de vedere al importantei pentru cultura universala, dialogurile platoniciene reprezinta opere fundamentale. Nu se poate concepe civilizatia europeana clasica fara aportul platonismului.

Noi insine, cand folosim termeni esentiali precum idee, suflet, intelect, cunoastere, frumusete, adevar etc., nu facem altceva decat sa ne racordam la una dintre radacinile cele mai sanatoase ale culturii noastre: Platon.

Evenimentul nu este conceput ca un curs teoretic, ci ca pe un atelier de studiu – interactiv, intrebator si viu – exact cum e atmosfera din scrierile lui Platon.

Temele celor cinci intalniri sunt:

1. Subiectele scrierilor platoniciene. Teme si personaje. Miturile lui Platon.
2. Dialogurile de tinerete, dintre care: Lysis, Ion, Protagoras.
3. Dialogurile de maturitate, pe care le vom exemplifica prin Phaidon.
4. Dialogurile de batranete – ne vom opri asupra dialogurilor Sofistul si Timaios.
5. Recapitulare in ordinea importantei ideilor: specificul metafizicii, teoriile despre cunoastere, sufletul si dragostea.

Lector: Mario Barangea
Data incepere: 22 martie 2016; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, marti
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.