Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O întâlnire punctuală cu Sânzienele, în Muzeul Național de Artă al României și o tabără urbană în Palatul Șuțu

0

Asociația Da’DeCe propune pentru perioada verii o întâlnire punctuală cu Sânzienele, în Muzeul Național de Artă al României și o tabără urbană în Palatul Șuțu.

• Noaptea de Sânziene la MNAR cu Da’DeCe. Program de educație muzeală pentru familii cu copii de la 5 ani
Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Asociația culturală Patrimoniu pentru Viitor propun joi, 23 iunie, orele 19.30 – 21.00, în generosul spațiu interior și exterior al Muzeului Național de Artă al României (Galeria de Artă Românească Modernă –sala Brâncuși și curtea de onoare), o serie de activități legate de patrimoniul material al locului, patrimoniul imaterial al poveștilor vechi românești despre Sânziene puse în legătură cu opera artistică a lui Constantin Brâncuși. Activitățile se adresează familiilor cu copii de peste 5 ani. Accesul este gratuit și nu se fac înscrieri.
Într-o atmosferă magică se vor desfășura trei programe în paralel, un atelier de modelaj în lut cu sculptorul Dragoș Neagoe, un atelier de povești cu Iulia Iordan și un traseu cu căutare de indicii cu Ozana Nițulescu, plus un program comun de povești și împletit coronițe de Sânziene.
Detalii la: http://www.asociatiadadece.ro/program/noaptea-de-sanziene/

• Tabără urbană la Palatul Suțu

Timp de două săptămâni, 4-8 iulie și 11-15 iulie, Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Municipiului București propune copiilor de la 7 la 10 ani o tabără urbană care se desfășoară la Palatul Suțu (Piața Universității, Str. Ion C. Brătianu, nr. 2). De acolo se va pleca în explorare cultural-urbană și tot acolo grupul se va întoarce pentru masa de prânz și siesta creativă.

Membrii asociației pregătesc pentru copii trasee, dezbateri, ateliere, spuneri și construiri de povești despre centrul cultural al Bucureștiului și istoria lui, dar și multe alte surprize și bunătăți!
Prin intermediul acestei tabere ne propunem să răspundem unei nevoi a publicului bucureștean: aceea de a a oferi pe perioada verii activități de educație culturală pentru copii pe parcursul unei zile întregi în locuri de patrimoniu importante pentru istoria și identitatea culturală a orașului.

Tabăra se va derula în curtea Palatului Suțu și, în cazul în care vremea va fi nefavorabilă activităților în aer liber, într-una dintre sălile pe care Muzeul Municipiului București o va pune la dispoziție.
Detalii referitoare la condițiile de înscriere, organizare și alte informații utile puteți obține contactând Asociația Da’DeCe, coordonator al activităților.

Intervalul orar în care se vor defășura activitățile va fi între ora 9.00 și 17.00, de luni până vineri. Înscrierile se fac la email programari@asociatiadadece.ro
Detalii la: http://www.asociatiadadece.ro/program/tabara-urbana-palatul-sutu/

da de ce

Asociația își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe pentru copii și părinți, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro, https://www.facebook.com/asociatiadadece

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.