O expoziție de ilustrații făcute de liceeni și 10 artiști care pictează live un mural: proiectul „In a Relationship” la Street Delivery

0

O expoziție de ilustrații făcute de liceeni și 10 artiști care pictează live un mural: proiectul „In a Relationship” la Street Delivery

Proiectul „In a Relationship”, dedicat adolescenților și relațiilor lor de cuplu, iese în stradă cu două evenimente la Street Delivery București: o expoziție de ilustrații făcute de adolescenți și un mural pe care îl vor realiza 10 artiști pe tema „safe space”.

Despre In a Relationship

In a Relationship” este un proiect al Fundației Friends For Friends, dedicat adolescenților și creat împreună cu ei: o mare parte din echipa de lucru având între 16 și 19 ani. Proiectul face parte din Campania Respectului, inițiativa AVON de luptă împotriva violenței domestice și are ca scop prevenția violenței de la primele relații de cuplu.

În toamna lui 2016, aproape 1.500 de adolescenți din România au răspuns unui chestionar online despre modele relaționale, relații și violență. Cercetarea a fost completată cu mai mult de 50 de interviuri pe teren, realizate de 10 cercetători liceeni.

Din cercetarea lor a reieșit că adolescenții au probleme cu controlul excesiv, șantajul emoțional și violarea intimității, mai ales online, unde poate merge până la revenge porn.

Câteva concluzii ale cercetării online:

  • 2 din 3 adolescenți spun c-au fost martori la o scenă de violență fizică și/sau verbală într-un cuplu de vârsta lor.
  • 32% dintre fete și 28% din băieți recunosc că persoana cu care au fost sau sunt într-o relație le-a citit mesajele de pe telefon fără voia lor.
  • Mai mult de jumătate dintre adolescenții care au avut deja o relație spun că le-a fost încălcată intimitatea după încheierea ei. ¼ dintre ei recunosc că și eu au răspândit zvonuri despre fostul sau fosta prietenă după ce s-au despărțit.

Citește aici rezultatele cercetării.
Bianca Stăncescu, 18 ani, Brașov_Growing_Expo In a Relationship

In a Relationship la Street Delivery

Expoziția In a Relationship

La Street Delivery, proiectul „In a Relationship” prezintă publicului lucrările realizate de ilustratori liceeni pe tema „relații la liceu”. Expoziția „In a Relationship” cuprinde 24 de lucrări realizate de adolescenți cu vârste între 16 și 19 ani din 8 orașe din țară, în cadrul workshop-ului susținut în luna mai de ilustratoarele Ioana Șopov, Evelin Bundur și Paula Rusu de la Visual Playground.

Tema fiind „relațiile de cuplu în timpul liceului”, cei 16 s-au inspirat din propriile experiențe, pozitive sau negative și au pus pe hârtie viziunea lor personală asupra primelor relații. Le puteți vedea lucrările la Street Delivery, la intrarea dinspre Biserica Anglicană în parcul Grădina Icoanei. Vizitatorii pot lua din cadrul expoziției cărți poștale cu lucrări ale adolescenților, broșuri cu sumarul cercetării și stickere „In a Relationship.”

Artiști expuși: Bianca Atomei, Teodora Bîrliba, Raluca Docan, Ingrid Enache, Martha Goldstein, Ana Maria Gușu, Cristina Iancu, Bianca Ivan, Daniel Lupu, Monica Neagu, Andreea Radu, Adrian Popa, Cristian Rosiu, Andra Semciuc, Mihai Simion, Bianca Stăncescu.

Expoziția „In a Relationship” va fi prezentă și la Street Delivery Iași, Timișoara, Baia Mare și Bacău.

Muralul In a Relationship

Tema de anul acesta de la Street Delivery e „Grădini posibile”, iar muralul „In a Relationship” va reprezenta o grădină interioară. 10 artiști vor desena, fiecare câte o lucrare, pe gardul din beton de vizavi de peretele mare de graffiti de la Street Delivery, pe tema „safe space”.

Artiștii sunt:
1. Iioana https://www.facebook.com/doubleiie/
2. Irina Mocanu https://www.behance.net/irinamocanu
3. Alina Marinescu https://www.behance.net/alinamarinescu
4. Serebe https://www.facebook.com/serebe.ro/
5. Livia Fălcaru https://www.facebook.com/lfillustration/
6. Anca Norilor https://www.facebook.com/Nori.dust
7. Max Dima https://www.behance.net/CoonOne
8. Fio https://www.facebook.com/Madalina.five
9. Andra Semciuc https://www.facebook.com/profile.php?id=100005536936137
10. Wanda Hutira https://www.facebook.com/wanda.hutira/

& lettering artist Livi Po https://www.facebook.com/popalyviyana

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1849765601951358/

***
Mai multe despre proiect:
www.ffff.ro/licee/
www.facebook.com/respectlicee/
http://campaniarespectului.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.