Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O cale spre cunoasterea sinelui: Atelier de scriere terapeutica

0

Scriere terapeuticaFundatia Calea Victoriei va invita incepand din 11 octombrie, de la ora 11:00, la Atelierul de scriere terapeutica: O cale spre cunoasterea sinelui, sustinut de Mario Barangea.

Ce este scrierea terapeutica? Nimic altceva decat un instrument de auto-evaluare. Explorarea sinelui prin scris. Materialul fundamental de lucru este propria persoana, in limitele discretiei confesive.

Emotiile puternice sau starile afective de orice natura se elibereaza prin arta in general, prin scris in special. Prin ghidaj, fie el si minimal, expresivitatea scrierii isi regaseste forta si valabilitatea. Detectarea unor motive, teme, simboluri personale nu are cum sa nu determine o atitudine de optimizare si cunoastere.

La fiecare dintre cele 5 intalniri ale atelierului vom exersa scrierea unei nuvele cu accentul pe structura a scriiturii si concepere de personaj. Ce incepem in prima sedinta, terminam in ultima. Sa nu ne facem probleme in privinta „talentului”, „disponibilitatii creative” sau stapanirii cuvintelor potrivite. Nimeni nu are acces la aceste lucruri fara exercitiu. 🙂

Lector: Mario Barangea
Data incepere: 11 octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.