Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O călătorie cartografică prin Țara Românească la mijlocul secolului al XIX-lea. Conferință online la Muzeul Hărților

0

Dată: Joi, 10 iunie 2021, ora 18:00

Desfăşurare: online, pe platforma Zoom

Preț: 10 lei, bilet online

Pe 10 iunie 2021, la ora 18:00, vă așteptăm la o nouă conferință on-line: „O călătorie cartografică prin Țara Românească la mijlocul secolului al XIX-lea”, susținută de dr. Cezar Buterez, cadru didactic în cadrul Facultății de Geografie a Universității București.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi deține un exemplar dintr-o hartă intitulată Generalkarte des Fürstenthums Walachei”, realizată în anul 1867 de K.K. Militärisch Geografische Institut din Viena, la scara 1:288.000. Conținutul său reprezintă o compilație a informațiilor cuprinse pe hărți austriece la scări mai mari, însă oferă un tablou reușit al unei țări aflate atunci la începutul procesului de modernizare. Pornind de la această hartă, prezentarea ne invită la o călătorie imaginară prin județele Țării Românești, pentru a afla poveștile unor locuri cunoscute și mai puțin cunoscute. Va oferi prilejul să reflectăm asupra hărților ca o resursă de mare preț în încercarea de a înțelege realitatea geografică de ieri și de astăzi.

Cezar Buterez este doctor în geografie umană din 2015 și activează în cadrul Facultății de Geografie – Universitatea din București. Domeniile sale de interes sunt geografia istorică, geografia culturală, toponimia, cartografia și sistemele informaționale geografice. A început să colecționeze hărți și atlase înainte să împlinească vârsta de școală și, de atunci, nu le-a mai părăsit niciodată. În prezent, este implicat în mai multe inițiative și proiecte pentru conservarea digitală și accesul liber la hărți și date geografice cu privire la teritoriile locuite de români.

Evenimentul face parte din seria „Atlas. Conferințele MNHCV”. Webinariile se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc. Mulțumim partenerului nostru ESRI ROMÂNIA, care face posibilă realizarea acestor evenimente.

Preț: 10 lei, prin achiziționarea unui bilet online: https://eventbook.ro/other/bilete-atlas-conferintele-mnhcv-o-calatorie-cartografica-prin-tara-romaneasca-sec-xix

Acces: pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziționat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat și în Spam).

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/

ESRI România este partenerul MNHCV în realizarea de produse și activități educaționale, promovând astfel cartografia și educația pe tot parcursul vieții. Esri România este membru al Grupului de Companii Esri și promovează în Romania politica și soluțiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri România este o prezență de necontestat în domeniul GIS, având o experiență fructuoasă de peste 20 de ani și un număr mare de clienți din toate domeniile, oferind o gamă completă de soluții și servicii destinate implementării sistemelor GIS Enterprise.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.