„Nunome Zogan”- Curs international de bijuterie in colaborare cu Alchimia

0

Nunome zogan

Primul curs international sustinut de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Alchimia Contemporary Jewellery School

Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana lanseaza primul curs international in colaborare cu prestigioasa scoala de bijuterie contemporana Alchimia, din Italia. In perioada 7-9 mai 2014, profesorul invitat Elisa Deval va sustine cursul “Nunome Zogan”, o abordare contemporana a tehnicilor traditionale japoneze de colorare si intarsii de metale. Prin caracterul sau intercultural, aceasta initiativa  va reuni profesori, cursanti si tehnici de lucru din spatii artistice diferite, contribuind la deschiderea domeniului bijuteriei de autor din Romania catre un context international.

“Nunome Zogan” este o metoda antica de prelucrare a metalului, care isi are originea in Asia. Tehnica a fost de asemenea folosita in Europa sub denumirea de “Damascene” si in Coreea ca “Pomok Sannggam”. In Japonia, aceasta era utilizata pentru decorarea sabiilor si accesoriilor pentru samurai, precum si pentru cutii de valori si ornamente pretioase pentru par.

La baza, workshop-ul prezinta procesul folosit pentru insertia unor forme complexe din aur si argint pe o baza de metal. Contrastul de culori intre diferitele metale si frumusetea naturala a argintului sau a aurului sunt accentuate de colorarea obiectelor cu patina japoneza, denumita “Rokusho”.

Programul cursului:

–        Crearea texturii de baza a metalului folosind Mekiri-Tagane

–        Realizarea intarsiilor de argint sau aur pe o baza de metal, utilizand un design propriu

–        Lustruirea metalului cu piatra si carbune

–        Introducere in folosirea tehnicii de colorare Rokusho

Elisa Deval

Nascuta in 1983 in Genova, Italia, urmeaza cursurile ALCHIMIA Contemporary Jewellery School in Florenta si o serie de cursuri de specializare la  Hiko Mizuno Jewellery College, Tokyo, unde ia contact cu tehnicile traditionale japoneze de colorare si aliaje de metale.

Incepand cu 2004, Elisa Deval isi expune lucrarile in galerii de arta si la targuri internationale de bijuterie contemporana din Italia, Germania, Olanda, Austria, Statele Unite, Austria, Spania, Japonia si Thailanda. Din 2012, devine profesor al cursului de Nunome Zogan si asistent al profesorului Peter Bauhuis in cadrul Alchimia Contemporary Jewellery School.

Alchimia a fost fondata in anul 1998 de Lucia Massei si Doris Maninger. Scoala a obtinut acreditare completa a valorilor artistice si pedagogice si este calificata oficial ca European Bachelor of Fine Arts & European Master of Fine Arts de catre Comisia Europeana de Acreditare a Educatiei EABHES. Alchimia a produs de-a lungul evolutiei sale rezultate de inalta calitate si nivelul sau de excelenta este recunoscut prin numeroasele premii internationale ale absolventilor sai.

 Nunome Zogan - Afis

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.