„Nunome Zogan”- Curs international de bijuterie in colaborare cu Alchimia

0

Nunome zogan

Primul curs international sustinut de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Alchimia Contemporary Jewellery School

Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana lanseaza primul curs international in colaborare cu prestigioasa scoala de bijuterie contemporana Alchimia, din Italia. In perioada 7-9 mai 2014, profesorul invitat Elisa Deval va sustine cursul “Nunome Zogan”, o abordare contemporana a tehnicilor traditionale japoneze de colorare si intarsii de metale. Prin caracterul sau intercultural, aceasta initiativa  va reuni profesori, cursanti si tehnici de lucru din spatii artistice diferite, contribuind la deschiderea domeniului bijuteriei de autor din Romania catre un context international.

“Nunome Zogan” este o metoda antica de prelucrare a metalului, care isi are originea in Asia. Tehnica a fost de asemenea folosita in Europa sub denumirea de “Damascene” si in Coreea ca “Pomok Sannggam”. In Japonia, aceasta era utilizata pentru decorarea sabiilor si accesoriilor pentru samurai, precum si pentru cutii de valori si ornamente pretioase pentru par.

La baza, workshop-ul prezinta procesul folosit pentru insertia unor forme complexe din aur si argint pe o baza de metal. Contrastul de culori intre diferitele metale si frumusetea naturala a argintului sau a aurului sunt accentuate de colorarea obiectelor cu patina japoneza, denumita “Rokusho”.

Programul cursului:

–        Crearea texturii de baza a metalului folosind Mekiri-Tagane

–        Realizarea intarsiilor de argint sau aur pe o baza de metal, utilizand un design propriu

–        Lustruirea metalului cu piatra si carbune

–        Introducere in folosirea tehnicii de colorare Rokusho

Elisa Deval

Nascuta in 1983 in Genova, Italia, urmeaza cursurile ALCHIMIA Contemporary Jewellery School in Florenta si o serie de cursuri de specializare la  Hiko Mizuno Jewellery College, Tokyo, unde ia contact cu tehnicile traditionale japoneze de colorare si aliaje de metale.

Incepand cu 2004, Elisa Deval isi expune lucrarile in galerii de arta si la targuri internationale de bijuterie contemporana din Italia, Germania, Olanda, Austria, Statele Unite, Austria, Spania, Japonia si Thailanda. Din 2012, devine profesor al cursului de Nunome Zogan si asistent al profesorului Peter Bauhuis in cadrul Alchimia Contemporary Jewellery School.

Alchimia a fost fondata in anul 1998 de Lucia Massei si Doris Maninger. Scoala a obtinut acreditare completa a valorilor artistice si pedagogice si este calificata oficial ca European Bachelor of Fine Arts & European Master of Fine Arts de catre Comisia Europeana de Acreditare a Educatiei EABHES. Alchimia a produs de-a lungul evolutiei sale rezultate de inalta calitate si nivelul sau de excelenta este recunoscut prin numeroasele premii internationale ale absolventilor sai.

 Nunome Zogan - Afis

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează