Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nu vrem televiziune, altele sunt nevoile oamenilor din sectorul 6!

0

Locuitorii sectorului 6 se opun cheltuirii nejustificate a peste 1 milion de lei din banii publici de către Primărie.

Mai mulți cetățeni vor participa miercuri 19 iulie a.c. la orele 10.00 la dezbaterea publică organizată de Primăria sectorului 6 pentru proiectul de Hotărâre de Consiliu Local ”Televiziunea online a Sectorului 6, Școala de televiziune”. Proiectul, care va fi supus votului consiliului local în ziua imediat următoare dezbaterii, a mai fost pe ordinea de zi a ședinței din 29 iunie când a fost retras și pus în dezbatere publică de primarul Gabriel Mutu, în urma criticilor primite de la cetățeni.
ColectareSelectiva_2 - Copy
 

Proiectul presupune alocarea sumei de aproximativ 1,200,000 de lei ( 270,000 de euro) din banii publici pentru dotarea cu aparatură a unui studio de televiziune, pentru crearea și difuzarea de emisiuni și pentru formarea profesională a tinerilor în domeniul audiovizualului.

Sute de cetățeni și-au exprimat între timp opoziția față de acest proiect, prin emailuri trimise primăriei, prin comentarii pe pagina de Facebook a primarului și prin semnarea petiției online propuse de Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea.
Cetățenii susțin că acest proiect nu este prioritar pentru sectorul 6 grav afectat de problemele de trafic, de poluare și de lipsa spațiilor verzi, de curățenia stradala și colectarea selectivă deficiente, de școli slab dotate și de lipsa unităților medicale. 
De asemenea, oamenii spun că nu intră în atribuțiile Consiliului Local să aprobe furnizarea serviciilor de televiziune publică, acestea fiind reglementate de legea audiovizualului. Primăria sectorului 6 este o autoritate publică locală, nu este furnizor de servicii media autorizat de CNA deci nu poate garanta respectarea calității serviciului media, nu poate asigura imparțialitatea, obiectivitatea programelor oferite și nici eficiența economică a activității de televiziune. În plus, primăria nu a justificat în niciun fel alegerea domeniului televiziunii pentru formarea profesională a tinerilor prin ”Școala de televiziune”, nu a prezentat sondaje sau studii de impact realizate în sectorul 6 care să arate interesul public și nevoia de astfel de meserii pe piață muncii, în condițiile existenței unor instituții de învățământ de profil în oraș. Mai mult, proiectul are un buget alocat doar dotării unui studio de televiziune și cheltuielilor de funcționare a acestuia dar nu reiese cum se va desfășura procesul de formare profesională și dacă acesta este acreditat de instituțiile competente în domeniu.

În concluzie, oamenii consideră că în epoca internetului și a Facebookului toate informațiile pe care Primăria vrea să le transmită cetățenilor se pot transmite foarte ușor și ieftin, online, prin aceste aplicații, la costul unui abonament de internet, astfel că nu se justifică cheltuirea banilor publici pe acest proiect. 
DrValeaLarga

Cetățenii vor depune petiția și semnăturile înainte de dezbaterea publică din 19 iulie și se vor adresa consilierilor locali din toate partidele cu solicitarea de a nu vota acest proiect nefolositor comunității locale.

Mai multe informații puteți găsi aici:

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.