Nu rata înscrierile pentru Gala Națională a Voluntarilor – ediția 2015!

0

Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România organizează Gala Națională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. An de an, acest moment oferă o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.

0_0_0_web_banner_HV_300x250px
Gala Națională a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM în România”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România, cu suma de 82.789,8 euro.

Până pe 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari sunt invitate să nominalizeze inițiative sau persoane care aduc schimbări cu impact în comunitate, accesând website-ul dedicat competiției – www.galavoluntarilor.ro. Nominalizările se pot face în cadrul celor patru categorii: voluntarul anului, centrul de voluntariat al anului, proiectul de voluntariat al anului și coordonatorul de voluntariat al anului. Acestea se realizează exclusiv online folosind portalul înscrierilor, până la data de 25 octombrie 2015, ora 23:59. Nominalizații trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2015 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiția ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

2_0_0_web_banner_HV_728x90px

La fel ca în edițiile precedente, competiția va fi susținută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen și Zoli Toth. Ediția de anul acesta este realizată cu sprijinul instituțional oferit de Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Reprezentanța Comisiei Europene la București.

2_1_0_web_banner_HV_300x600px

„Pentru VOLUM, Gala Națională a Voluntarilor este cel mai vizibil proiect extern aflat deja la a 5-a ediție, în creștere de la an la an în ceea ce privește numărul și calitatea aplicațiilor, numărul partenerilor, vizibilitatea în online și notorietatea competiției. Pentru România, este singura competiție care oferă premii oamenilor care dăruiesc din timpul și abilitățile lor comunității din care fac parte. Voluntariatul este în primul rând despre ceilalți și în al doilea rând despre tine. Noi considerăm că recunoașterea publică a eforturilor oamenilor și aplauzele la scenă deschisă a faptelor bune care schimbă puțin câte puțin România, reprezintă un minim de efort din partea noastră ca organizatori, pentru misiunea la care lucram ca Federație. Este o muncă intensă și extrem de frumoasă în fiecare an, căreia îi acordăm din ce in ce mai multă importanță, pentru că participanții ne spun că au nevoie de o astfel de celebrare la final de an. Câtă vreme vedem emoție sinceră în ochii lor, Gala asta va continua să se întâmple”, Anca Năstase, Director Executiv în cadrul Federației VOLUM.

Biroul executiv al Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federației VOLUM, precum și votul publicului. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 12 decembrie 2015, la Gala Națională a Voluntarilor.

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală și nonprofit, înregistrată juridic ca federație în decembrie 2010, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune a tuturor factorilor interesați de mișcarea de voluntariat în vederea dezvoltării sustenabile a voluntariatului în România.
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM în România este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Parteneri Media:
Ejobs.ro, Nonguvernamental.org, Stiriong.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, Blogunteer.ro, România Pozitivă

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.