TEATRU: Nu ne-am născut în locul potrivit @ PlatformA de Teatru Politic 2015

0

Miercuri, 27 mai, la ora 19.30, vă așteptăm la spectacolul Nu ne-am născut în locul potrivit. Spectacolul se joacă în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA (Str. Lânăriei nr. 93-95, București).

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

NuNe-amNascut

Nu ne-am născut în locul potrivit
De: Alice Monica Marinescu și David Schwartz
Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan
Scenografia: Adrian Cristea; muzica: Cătălin Rulea; traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi. Mulțumiri speciale: Bashar Al-Kishawi, Margareta Eschenazy, Valentina Ivanov, Ahmad Marwi, Sana Rahimo, Simina Guga. 

Spectacolul are subtitrări în limbile engleză și arabă. Recomandat celor cu vârsta peste 12 ani.

Nu ne-am născut în locul potrivit împletește fragmente din „Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini” cu poveștile de viață a 5 persoane care au trăit experiența refugiului.
Temele abordate privesc lupta împotriva migraţiei, în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice ale unei țări.

Piesa a câștigat premiul TalkingAboutBorders.eu Drama Competition, un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene și Internaționale din Austria și PEN-Club Austria în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timișoara.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional, care își propune să arhiveze și să dezbată istorii marginalizate. Tratează subiecte ignorate de sisteme deseori instrumentate politic, care își produc propriile narațiuni, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Povești personale ale celor pe care nu îi găsim în manuale, în conferințe și tratate, pentru că se află în afara scopurilor politice. Istoria lor contravine sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața puterii.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri diversitate.ro,  www.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează