Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEATRU: Nu ne-am născut în locul potrivit @ PlatformA de Teatru Politic 2015

0

Miercuri, 27 mai, la ora 19.30, vă așteptăm la spectacolul Nu ne-am născut în locul potrivit. Spectacolul se joacă în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA (Str. Lânăriei nr. 93-95, București).

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

NuNe-amNascut

Nu ne-am născut în locul potrivit
De: Alice Monica Marinescu și David Schwartz
Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan
Scenografia: Adrian Cristea; muzica: Cătălin Rulea; traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi. Mulțumiri speciale: Bashar Al-Kishawi, Margareta Eschenazy, Valentina Ivanov, Ahmad Marwi, Sana Rahimo, Simina Guga. 

Spectacolul are subtitrări în limbile engleză și arabă. Recomandat celor cu vârsta peste 12 ani.

Nu ne-am născut în locul potrivit împletește fragmente din „Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini” cu poveștile de viață a 5 persoane care au trăit experiența refugiului.
Temele abordate privesc lupta împotriva migraţiei, în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice ale unei țări.

Piesa a câștigat premiul TalkingAboutBorders.eu Drama Competition, un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene și Internaționale din Austria și PEN-Club Austria în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timișoara.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional, care își propune să arhiveze și să dezbată istorii marginalizate. Tratează subiecte ignorate de sisteme deseori instrumentate politic, care își produc propriile narațiuni, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Povești personale ale celor pe care nu îi găsim în manuale, în conferințe și tratate, pentru că se află în afara scopurilor politice. Istoria lor contravine sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața puterii.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri diversitate.ro,  www.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.