Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NOUTĂȚILE lunii MAI: Astrologie, Filozofie, Istoria Cuplului și Cultură Japoneză

0

Fii activ și vino în luna Mai la Fundația Calea Victoriei să afli cum a evoluat idea de cuplu în Europa, să decoperi cum filozofia îți poate influența viața în bine, să explorezi universul psihologiei, să înțelegi tainele istoriei astrologiei, să te bucuri de frumusețea și de simplitatea culturii japoneze și să îți exersezi abilitățile de comunicare prin teatru.

RGB

Iată noutățile tentante ale lunii Mai:

• MARȚI, 3 MAI – ora 19:00 – FILOZOFIA: Exercițiu pentru o viață cu sens
Dacă esti pasionat de conversațiile inteligente și de ideile marilor gânditori, participă la acest curs unde, împreună cu Mario Barangea, vei descoperi importanța și frumusețea filozofiei din mai multe perspective: ca artă, ca terapie, ca pedagogie și ca metodă de autocunoaștere.

• MIERCURI, 11 MAI – ora 19.00 – O ISTORIE A CUPLULUI: Dragoste, căsătorie și aventură
Un curs seducător susținut de istoricul Monica Neațu, care va povesti despre jocurile amoroase, iubire, seducție și despre cuplurile celebre. Vei fi surprins să afli că multe dintre obiceiurile contemporane au o istorie lungă, că amorurile romantice nu au fost aşa cum ni le imaginăm noi şi că ideea de cuplu este în permanentă transformare.

• JOI, 12 MAI – ora 19.00 – Introducere în PSIHOLOGIA INCONȘTIENTULUI
Pe parcursul atelierul vei descoperi impactul pe care psihologia inconștientului îl are în modul în care ne percepem și vei înțelege importanţa emoţiilor, a comunicării și a conștientizării dorinţelor reprimate. Psihoterapeutul Ștefania Gubavu te va ajuta să înțelegi căile de explorare și de valorificare a inconștientului.

• JOI, 19 MAI – ora 19.00 – INTRODUCERE ÎN ASTROLOGIE: Antichitate, Renaștere și Modernitate
Încă din Antichitate oamenii au fost fascinați de lumea celestă și au încercat să descifreze misterul vieții cu ajutorul corpurilor cerești. Cercetătorul Cristian Vechiu, pasionat de istoria ideilor şi spiritualitate, îți propune să lași în urmă prejudecățile asociate adesea astrologiei și să înțelegi cum a fost ea imaginată și teoretizată, din Antichitate până în prezent.

• MIERCURI, 25 MAI – ora 19.00 – CULTURA JAPONEZĂ: între tradiție și modernitate
Samurai, gheişe, călugări zen şi temple pe de o parte, Hello Kitty, Mario, j-rock şi anime pe de altă parte – unde începe şi unde se termină cultura fascinantă a Japoniei? Împreună cu Alice Teodorescu, cercetător pasionat de lumea niponă, vei pătrunde în fermecătorul univers japonez și îi vei înțelege paradoxurile.

• LUNI, 30 MAI – ora 19.00 – ATELIER DE TEATRU: Improvizație pe text la prima vedere
Bucură-te de experiențe noi la acest atelier de teatru unde buna dispoziție, jocul și relaxarea sunt regulile de bază. Actrița Smaranda Caragea te va ajuta să îți înfrunți timiditatea, să te exprimi liber și să câștigi încredere în tine. Îți vei antrena și dezvolta capacitatea introspectivă, analiza, creativitatea, imaginația, spiritul intuitiv și comunicarea.

Înscrie-te la contact@victoriei.ro și participă la atelierele noastre incitante, pe parcursul cărora vei putea stabili un dialog viu și creativ atât cu lectorii noștri inteligenți și simpatici, cât și cu ceilalți cursanți.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.