Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noutățile lunii Aprilie la Fundația Calea Victoriei

0

Acum că primăvara și-a intrat cu totul în drepturi este momentul ideal pentru a începe proiecte și a explora noi domenii de cunoaștere. Te aşteptăm în luna aprilie la Fundația Calea Victoriei cu o serie de cursuri relaxante și evenimente savuroase despre antropologie, istoria monarhiei, dezvoltare personală, magie si civilizaţie japoneză.

ilustratie luna aprilie_3

Vino să afli mai multe despre Tarot și Lumea simbolurilor cu funcție terapeutică şi să-ţi completezi cunoştinţele pe acest subiect ascultându-l pe lectorul Georges Colleuil, scriitor şi cercetător francez renumit. Vei descoperi că Tarotul poate funcţiona ca metodă de terapie şi instrument ce poate înlesni autovindecarea. Te asteptăm la acest eveniment luni, 18 aprilie, la 19.00.

Dacă te pasionează antropologia, la conferinţa Excepţionalismul Românesc, ȋn 13 aprilie, ora 19.00, antropologul Vintilă Mihăilescu discută despre clişee mai mult sau mai puţin justificate despre cum sUnt românii sau cât de diferiți sunt față de alte popoare. Această conferință va analiza originile şi utilizările excepţionalismului românesc, de la începuturile modernităţii si până în prezent.

Pătrunde ȋntr-o lume plină de armonie la evenimentul Ceremonia Japoneză a Ceaiului, în 16 aprilie, ora 11:00, la Grand Hotel Continental. Dincolo de frumuseţea kimonourilor, de graţia şi perfecţiunea mişcărilor, de gustul delicat al ceaiului verde, de prospeţimea arajamenului floral, dincolo de “aerul” complet Japonez, Chanoyū ascunde o practică meditativă extrem de rafinată de care te poți bucura.

Vrei să cunoşti mai multe despre una dintre cele mai fascinante perioade din istoria Europei? Atunci te aşteptăm la cursul Magie și filozofie în Renaștere, unde vei afla care erau activitățile intelectuale și ideile apărute în această perioadă de înflorire culturală. Împreună cu Cristian Vechiu, vei înțelege legătura dintre spiritualitate și filozofie în perioada Renașterii și vei descoperi misterele și neliniștile acelei epoci.

Nu uita să te ȋnscrii din vreme la noul curs propus de istoricul Anita Sterea, despre Istoria Monarhiei româneşti: de la Carol I la Regele Mihai. Cele patru întâlniri, ce vor ȋncepe ȋn 21 aprilie, sunt dedicate Regelui Carol I, Regelui Ferdinand, Regelui Carol al II-lea şi Regelui Mihai. Vei călători în trecutul apropiat și vei înțelege care a fost rolul regalitătii ȋn dezvoltarea socială şi culturală a ţării, precum şi schimbarile benefice în mentalitatea noastră, care au intervenit în acest răstimp.

La final de lună, în 26 aprilie, ora 19:00, ai ȋntâlnire cu Cristian Ezri, specialistul în comunicare și dezvoltare care te va iniția în Arta negocierii: Cum să obții ceea ce îți dorești. Afli cum trebuie să te pregătești pentru o negociere, care sunt strategiile prin care să ajungi la rezultatul dorit şi cum le poți adapta propriilor tale nevoi.

Găseşti programul complet al cursurilor din luna aprilie accesând: www.victoriei.ro.

Înscrieri la contact@victoriei.ro.

Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii culturale și de dezvoltare personală. Misiunea noastra este să inspirăm tinerii și adulții prin arte și științe umaniste, abordate într-o manieră interactivă.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.