Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noul Mercedes-Benz Citaro cu motor Euro VI, testat pe străzile din Capitală de către RATB

0

Mercedes-Benz România prezintă noul Citaro cu motor Euro VI, un autobuz care se remarcă prin confort, siguranță, performanța ridicată, consumul scăzut și caracteristicile prietenoase cu mediul. Din 9 iulie, autobuzul este testat de către RATB pe linia 104 pentru a vedea cum se comportă acesta în condiţiile de trafic din Bucureşti, accesul călătorilor fiind gratuit.

Noul Citaro se distinge în primul rând la nivelul experienței superioare de transport, oferind pasagerilor călătorii plăcute din primul moment în care pășesc în autobuz. Mai mult, pasagerii se bucură pe parcursul drumului de scaune comode, ținută de drum fără cusur, precum și de generozitatea spațiului interior, toate acestea asigurând astfel un nou nivel de confort pentru transportul public urban.

Structura mai joasă a treptelor și podeaua coborâtă asigură un flux de pasageri mai rapid și o dispunere mult mai lejeră și ușoară a călătorilor în interiorul autobuzului. Scaunele se remarcă prin comoditate, robustețe și rezistență, precum și prin nivelul ridicat de confort datorat formei ergonomice. Pentru pasagerii care călătoresc în picioare, sistemul flexibil de prindere este la îndemână și este sigur în mers. De altfel, barele de susținere verticală mențin conturul curbat spre exterior al modelului precedent, ce a servit ca model pentru întreaga branșă.

Mercedes-Benz Citaro (6)

Mai mult, Citaro se bucură de stabilitate și o ținută de drum ireproșabile prin suspensia perfectă indiferent de situație, numărul de locuri sau condiția drumului, cu ajutorul reglajului de nivel și amortizoarelor controlate electronic. Confortul călătorilor este completat de sistemul de aer condiţionat. Aerotermele aflate pe pereţii laterali sunt controlate termostatic şi asigură o temperatură plăcută chiar şi în timpul iernii.

Călătorii din Bucureşti sunt deja obişnuiţi cu confortul şi siguranţa oferite de modelele Citaro folosite de partenerii noştri de la RATB. Însă, în acest moment, prin noul Citaro, propunem un nou mijloc de transport. Acest model este autobuzul perfect pentru oraş, eficient şi prietenos cu mediul, potrivit din toate punctele de vedere peisajului urban. Suntem încrezători că pasagerii şi șoferii vor aprecia noul grad de confort, siguranţă, utilitate crescută şi beneficiile suplimentare oferite de noul model Citaro”, a declarat Boris Billich, CEO şi Preşedinte Mercedes-Benz România.

Noul Citaro este asamblat în cele mai moderne fabrici de producție de autobuze şi se află pe primele locuri în ceea ce priveşte reducerea emisiilor nocive, evidențiindu-se prin măsurile de protecţia mediului. Predecesorul noului Citaro reprezintă unul dintre cele mai bine vândute modele de autobuze pentru transportul public. Definitoriu pentru acest succes nu a fost numai conceptul de pionierat al vehiculului, ci şi calitatea deosebită a acestuia – care este continuată consecvent de noul Citaro.

Unul dintre principalele avantaje deţinute de Mercedes-Benz Citaro este reprezentat de către motorul Euro VI şi de echipamentul de control al emisiilor poluante. Noul Citaro respectă standardele ridicate de mediu Euro VI privind emisiile şi oferă beneficii suplimentare sub forma unei bune economii de combustibil şi unei exploatări fără probleme.

Un câștig pentru transportul public îl reprezintă motoarele fiabile și economice Euro VI care utilizează tehnologia BlueTec®6 pentru motoare diesel. De asemenea, mediul înconjurător este protejat datorită nivelului scăzut de emisii poluante și de particule. Motoarele diesel sau pe gaz natural comprimat cu o putere de 220 kW (300 CP) și 265 kW (360 CP) contribuie la economisirea carburantului și asigură deplasarea rapidă în trafic.

Astfel, în cazul noilor motoare Euro VI, există și opțiunea cu gaz natural comprimat (NGT), care oferă reducerea costurilor cu combustibilul şi, de asemenea, reducerea emisiilor poluante.

Pentru asigurarea şi îmbunătăţirea calităţii, procedee precum vopsirea catodică a întregii caroserii prin scufundarea în baie, fac posibil ca autobuzul să își îndeplinească cu ușurință scopul pentru care a fost creat. Astfel, noul Citaro beneficiază de o perioadă lungă împotriva coroziunii și, în același timp, protejează și investiția făcută.

Printre principalele avantaje ale utilizării noului Citaro se numără:

  • Creşterea gradului de confort pentru şofer şi pasageri;
  • Protecţie anti-coroziune pe termen lung ce conduce la o calitate îndelungată şi protecţia investiției;
  • Tehnologia NGT – soluţie de combustibil alternativă ajunsă la a doua generaţie de motoare, bazată pe gaze naturale și utilizată de Mercedes-Benz

Pentru o bună administrare a flotei de vehicule, FleetBoard oferă sprijin în optimizarea proceselor de transport, reducerea costurilor de combustibil și a emisiilor de CO2 și în stabilirea timpilor de lucru ai şoferilor. FleetBoard oferă o privire de ansamblu rapidă și obiectivă asupra parametrilor flotei.

Noul Citaro Euro VI este utilizat timp de două săptămâni în Bucureşti, pe linia autobuzului 104, accesul călătorilor fiind gratuit.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.media.mercedes-benz.ro, www.mercedes-benz.ro și www.facebook.com/MercedesBenzRomania.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.